Adrian Năstase: Vlădescu execută dansul cu care ne-a obişnuit puterea actuală – baletul pe sârmă

Preşedintele Consiliului Naţional al PSD, Adrian Năstase, a comentat marţi (13 iulie 2010) recentele declaraţii ale ministrului Finanţelor în ceea ce priveşte introducerea impozitării progresive, susţinând că „Sebastian Vlădescu execută dansul cu care ne-a obişnuit deja puterea actuală – baletul pe sârmă pentru a lua ochii privitorilor”.

„Poate că unii ar fi tentaţi să creadă că guvernanţilor le-a venit mintea la cap, admiţând că PSD are dreptate în privinţa impozitului progresiv. Staţi liniştiţi, nu e niciun pericol. Ei pur şi simplu oscilează haotic, fără logică şi fără strategie, printre toate ideile din cartea de economie – ba pe unele dintre ele le mai şi adoptă/ aplică azi, pentru ca mâine să reflecteze la eliminarea lor”, spune Năstase, într-o postare pe blogul personal.

Liderul CN al PSD reaminteşte că social-democraţii au fost cei care au propus impozitarea diferenţiată a veniturilor, cu trei cote, de 15, 25 şi 35%, aplicate în raport cu nivelul salariului mediu şi structura salariaţilor pe tranşe de venit, introducerea sistemului de deduceri pentru asigurări private de sănătate, educaţie, grădiniţă, asigurarea locuinţei, reabilitare termică, reducerea cotei privind impozitul pe profit la 15% şi diferenţierea cotelor TVA în scopul reducerii rezonabile la produsele de bază şi creşterea acesteia la produsele de lux.

Adrian Năstase susţine că soluţiile de care România are nevoie acum nu vor fi aplicate nici de mâine, nici de anul viitor. „Fiindcă nu le cunosc (guvernanţii – n.r.) şi nici nu le pasă care sunt acestea. Tot ceea ce contează pentru ei este cum pot rămâne încă puţin la putere, eventual cu nişte costuri electorale suficient de controlabile astfel încât să nu fie nevoie să se mute pe Marte după pierderea alegerilor”, mai scrie Năstase pe blogul personal.

Liderul CN al PSD se întreabă retoric de câte catastrofe, crize sau calamităţi ar mai fi nevoie ca întreaga clasă politică să înţeleagă de ce cota unică este o soluţie greşită pentru România.
„Băsescu sfătuia, zilele trecute, o bătrână dintr-un sat inundat să-şi facă singură pâine acasă. Mai rămâne să sfătuiască electricienii să-şi producă singuri curentul electric şi profesorii să-şi scrie singuri cărţile, dacă n-au bani să le cumpere. E ca şi când ne-am imagina că singurul rost pe lume al unui marinar este să facă valuri. Dacă nu cumva, în cazul de faţă, chiar e adevărat”, conchide Adrian Năstase.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata