Ce soluţii au bugetarii care nu-şi mai pot plăti ratele la bancă

Până acum, băncile considerau clienţii persoane fizice veniţi din sectorul bugetar ca fiind cei mai siguri din punct de vedere al veniturilor, şi erau prioritari în acordarea de credite.

Ce soluţii au cei din sectorul bugetar care ajung în situaţia de a nu-şi mai putea rambursa împrumutul.

Surse din cadrul sistemului bancar spun că problema va fi tratată de la caz la caz, că nu se poate vorbi de o soluţie generală, şi că se vor aplica măsurile standard, consemnează Realitatea.net.

Astfel, în funcţie de situaţia fiecăruia, banca poate propune reeşalonarea creditului pe o perioada mai mare, rescadenţarea sau chiar amânarea plăţii unui număr de rate.

În ambele cazuri, banca poate acorda o perioadă de graţie de până la 12 luni, în care clientul plăteşte doar dobânzile. Această opţiune reduce considerabil sumele plătite în perioada de graţie în cazul în care creditul este spre sfârşitul perioadei de rambursare.

În cazul în care clientul este în primii ani de plată a unui credit pe o perioadă mai îndelungată, când mare parte din cuantumul ratelor este reprezentată de dobânzi şi comisioane, atunci beneficiile perioadei de graţie s-ar putea să nu fie semnificative.

Unele bănci au acordat chiar condiţii speciale de finanţare lucrătorilor de la stat, de la dobânzi mai mici, până la scutirea de la plata unor comisioane.

Citește și
1 Comentariu
  1. ion cel groaznic spune

    Numai MINCIUNI! Bancile nu vor ratele ci DOBANZILE si COMISIOANELE! Nu ii intereseaza rambursarea RATELOR, sunt nesemnificative pentru ei! Te vor SCLAV pe viata! Nu le faceti jocul! Dati-le cu flit!

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata