Elena Udrea a inaugurat şantierul cartierului de case pentru sinistraţii din Dorohoi

Ministrul Dezvoltării Regionale şi Turismului, Elena Udrea, a participat joi (19 august 2010) la inaugurarea şantierului de construcţie a 100 de case pentru sinistraţii din municipiul Dorohoi, ale căror locuinţe au fost distruse de inundaţiile din luna iunie.

Noile locuinţe sunt ridicate de voluntarii fundaţiei Habitat for Humanity, în parteneriat cu Ministrul Dezvoltării Regionale şi Turismului (MDRT), cu Instituţia Prefectului, Primăria municipiului Dorohoi şi zeci de companii private.

„Proiectul acesta cu Habitat for Humanity este unul care înseamnă mai mult decât reconstrucţia caselor. Înseamnă, zic eu, un semnal de o nouă etapă între noi, între oameni, şi o nouă etapă în care fiecare să se implice şi pentru celălalt.
Eu m-aş bucura să văd aici pe şantier foarte mulţi voluntari, oameni care vor dori să pună la dispoziţia celor aflaţi în nevoie efortul lor şi cred că aşa va şi fi”, a afirmat Udrea, care a făcut apel la dorohoieni să fie solidari cu sinistraţii şi să participe voluntari la acţiunile de reconstrucţie a caselor acestora.

La rândul său, preşedintele Habitat for Humanity, Adrian Ciorna, susţine că noile locuinţe ar putea fi finalizate până în decembrie, în funcţie de resursele materiale şi umane de care va beneficia fundaţia.
Inundaţiile din iunie au distrus peste 300 de case din municipiul Dorohoi, iar în acest moment 372 de persoane, dintre care 100 de copii, au rămas fără acoperiş deasupra capului.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata