Greva de la Mittal Steel Roman continuă

9

Cei peste 1.200 de salariaţi ai societăţii Mittal Steel se află joi, 15 aprilie, în a patra zi de grevă consecutiv, şi refuză să reînceapă munca până când creşterile salariale solicitate nu vor fi aprobate de conducerea unităţii.

Liderul Sindicatului „Petrotub”, Gheorghe Ciobanu, a declarat că la Roman este aşteptat să vină un reprezentant al Concernului Arcelor Mittal Tubular, care va realiza un audit la Mittal Steel Roman.

‘Conducerea societăţii a cerut muncitorilor un răgaz de patru săptămâni, timp în care să fie analizate cererile acestora, însă angajaţii nu au fost de acord. Ei sunt decişi să rămână în grevă până când va fi aprobată solicitarea de creştere a salariilor’, a spus liderul Sindicatului „Petrotub” Roman.

Deşi prefectul Mihai Archip a încercat să medieze conflictul de la societatea din Roman, conducerea unităţii a refuzat solicitarea.
‘Noi am discutat cu sindicatele şi patronatul şi i-am invitat să participe la comisia de dialog social, dar conducerea societăţii nu doreşte acest lucru. Directorii susţin că greva este ilegală şi de aceea nu vor să intervină cineva din exterior’, a precizat prefectul Mihai Archip.

Angajaţii societăţii Mittal Steel Roman au declanşat, luni dimineaţă, o grevă spontană, nemulţumiţi de salariile mici şi de lipsa dialogului cu conducerea firmei.

Potrivit sindicaliştilor, peste 70 la sută dintre angajaţii societăţii încasează salariul minim pe economie, deşi sunt muncitori calificaţi. Angajaţii au cerut majorarea salariilor, fără să menţioneze deocamdată care este procentul solicitat.

În acest moment, la Mittal Steel Roman lucrează 1.213 angajaţi, de trei ori mai puţin faţă de anul 2004, atunci când a avut loc privatizarea societăţii Petrotub.

Din cele trei laminoare, de 6, 16 şi, respectiv, 20 de ţoli, în acest moment funcţionează doar ultimele două.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata