MCSI a selectat pentru finanţare 55 de proiecte cu sprijin european

Ministerul Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale (MCSI) a propus pentru finanţare, în cadrul întrunirii celui de-al doilea comitet de selecţie, un număr de 55 proiecte finanţate din fonduri europene pentru creşterea competitivităţii economice şi pentru diferite aplicaţii informatice.

După obţinerea acordului de finanţare de la Autoritatea de Management va începe contractarea acestora. Cele 55 de proiecte fac parte din Programul Operaţional Sectorial ‘Creşterea Competitivităţii Economice’ 2007-2013 (POS CCE), Axa prioritară III – Tehnologia Informaţiei şi Comunicaţiilor (TIC) pentru sectoarele privat şi public, Domeniul Major de Intervenţie 3 ‘Dezvoltarea e-economiei‘, Operaţiunea 3.3.1 – ‘ Sprijin pentru sisteme TIC integrate şi alte aplicaţii electronice pentru afaceri’.

În conformitate cu prevederile ghidului solicitantului pentru operaţiunea 3.3.1 – ‘ Sprijin pentru sisteme TIC integrate şi alte aplicaţii electronice pentru afaceri‘ – au fost depuse 145 de proiecte, dintre care 105 au ajuns în etapa de evaluare tehnico-financiară.

Valoarea totală a celor 55 de proiecte selectate deja în cadrul operaţiunii 3.3.1. – ‘Sprijin pentru sisteme TIC integrate şi alte aplicaţii electronice pentru afaceri’ – este de 41,5 milioane lei, iar valoarea totală nerambursabilă pentru acestea se ridică la nivelul de 20,3 milioane lei.

Operaţiunea 3.3.1 – ‘ Sprijin pentru sisteme TIC integrate şi alte aplicaţii electronice pentru afaceri’ permite implementarea sau extinderea sistemelor ERP (Enterprise Resource Planning), implementarea sau extinderea de sisteme pentru relaţii cu clienţii (CRM – Customer Relationship Management).

De asemenea, pot fi implemente soluţii software pentru design şi/sau producţie, pentru îmbunătăţirea managementului ciclului de viaţă al produselor.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata