Minifotbalul este oficial cea mai nouă disciplină sportivă din România

Conducerea Federaţiei de Minifotbal din România a primit, joi, 4 februarie, de la Ministerul Tineretului și Sportului (MTS), Ordinul prin care se atestă recunoașterea minifotbalului ca disciplină oficială practicată în ţara noastră.

Ioan Onicaș, președintele Federaţiei de Minifotbal din România, a declarat, într-o conferinţă de presă: „Ne bucurăm foarte mult de această recunoaștere a unui sport care a plecat din stradă ori în curtea școlii. Erau necesare doar o minge și două porţi. În 2007 s-a constituit primul campionat naţional, iar în 2011 s-a constituit federaţia noastră. Un rol important l-a avut Răzvan Burleanu care este acum președintele Federaţiei Europene de Minifotbal”.

Onicaș a evocat, în continuare, cele șase titluri obţinute la campionatele europene, precum și locul 3 de la Campionatul Mondial, după echipele SUA și Mexic.

Au rostit alocuţiuni Ioan Augustin, subsecretar de stat la MTS, deputatul Sorin Iacoban, Paul Costaș, prim-vicepreședinte al Federaţiei, Gavrilă Vasilescu, secretar general al Federaţiei, Marius Bălășoiu, consilier al ministrului Tineretului și Sportului.

Echipa naţională de minifotbal a României a câștigat șase titluri de campioană europeană din tot atâtea participări la turneul final al Campionatului European. Victoriile au fost obţinute în 2010 — Slovacia, 2011 — România, 2012 — Republica Moldova, 2013 — Grecia, 2014 — Muntenegru și 2015 — Croaţia.

Conducerea Federaţiei le-a oferit, joi, lui Ioan Augustin și lui Sorin Iacoban câte un tricou al echipei naţionale de minifotbal a României.

Fostul arbitru Ioan Onicaș a anunţat că în curând va avea loc o adunare generală de alegeri și se va constitui noul Comitet Executiv al federaţiei. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata