Proiectul de OUG care va reduce pensiile şi salariile

– Desi Ministerul Muncii nu a vrut sa confirme proiectul de OUG care reduce pensiile si salariile, nici nu a negat informatiile aparute in presa cu privire la existenta unui asemenea act normativ. Proiectul circula in prezent in Minister si prevede, printre altele, diminuarea punctului de pensie la 622,9 lei, alocatii de stat mai mici cu 15% si desfiintarea trusoului pentru nou-nascuti, arata Avocatnet.ro.

.
”Doar cand vom avea un document final, cu masuri concrete aprobate de Guvern, Ministerul Muncii va fi in masura sa il prezinte opiniei publice”, se arata intr-un comunicta de presa al ministerului.

”Atunci cand vor fi stabilite toate masurile ce se impun a fi luate, proiectul de act normativ va fi supus aprobarii Guvernului, urmand a fi transmis, spre adoptare, la Parlament.”

Mentionam ca varianta actuala a proiectului de act normativ a aparut pe blogul judecatorului Adrian Neacsu, presedintele tribunalului Vrancea, cu precizarea ca sursa nu este una publica.

Potrivit proiectului, castigul salarial brut, solda bruta, respectiv indemnizatia bruta, aferent personalului incadrat in autoritati si institutii publice se diminueaza cu 25% .

In situtia in care, din aplicarea acestor prevederi rezulta o valoare mai mica decat valoarea salariului minim brut pe tara, suma care se acorda este de 600 lei.

O a doua observatie priveste faptul ca masurile de reducere a salariilor si pensiilor nu sunt prevazute pe o perioada limitata.

De asemenea, incepand cu 1 iunie 2010, valoarea punctului de pensie este de 622,9 lei, iar in anul 2010, Casa Nationala de Pensii si Alte Drepturi de Asigurari Sociale nu contracteaza bilete de odihna.

Si prestatiile de asistenta sociala se diminueaza cu 15%. Drepturile asupra carora se aplica aceasta diminuare sunt urmatoarele:
-Alocatia familiala complementara si alocatia de sustinere pentru familia monoparentala
-Alocatia pentru nou-nascuti
-Indemnizatia acordata in temeiul art. 1 si art. 2 din OUG nr. 148/2005 privind sustinerea familiei in vederea cresterii copilului
-Alocatia de stat pentru copii


Citește și
1 Comentariu
  1. dora spune

    sa va fie rusine stimati guvernanti reduceti alocatia copiilor cu 15% si asa e vai de mama ei 42ron !imi pare rau ca v-am votat anul trecut meritati linsati spanzurati de vii

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata