Protestul pensionarilor s-a încheiat după aproximativ patru ore

Protestul pensionarilor din faţa Palatului Cotroceni s-a încheiat miercuri, 12 mai, după aproximativ patru ore, depăşind cu două ore programul alocat iniţial acţiunii de pichetare.

După ora 13,00, numărul pensionarilor s-a diminuat constant, ajungând ca după ora 14,00, în faţa Palatului Cotroceni să mai fie doar aproximativ 20 de pensionari.

Medicii de la Ambulanţă au intervenit în 13 situaţii, pe parcursul acţiunii de protest, fiind vorba despre atacuri de panică, hipertensiune arterială sau sindrom vertiginos. Patru persoane au fost internate la Spitalul Municipal pentru continuarea investigaţiilor şi menţinerea sub supraveghere, dar medicii au precizat că nu au existat probleme majore.

Numărul pensionarilor care au pichetat Palatul Cotroceni a început să se diminueze după ce liderii federaţiilor au avut o întâlnire cu reprezentanţi ai Administraţiei Prezidenţiale, făcându-şi cunoscute solicitările. După ce au ieşit din clădirea instituţiei prezidenţiale, liderii federaţiilor de pensionari au declarat că doresc să aibă şi o întâlnire cu preşedintele Traian Băsescu. Manifestanţii au susţinut şi ei acest punct de vedere, prin lozincile scandate.

De asemenea, folosind o portavoce, o parte dintre aceştia au scandat critici la adresa preşedintelui Traian Băsescu şi a miniştrilor Adriean Videanu, Vasile Blaga, Radu Berceanu şi Elena Udrea. Totodată, pensionarii au fost îndemnaţi să participe la o nouă acţiune de protest în 19 mai, la ora 10,30, în faţa Guvernului.

Citește și
1 Comentariu
  1. pensionar spune

    BASESCU A REUSIT DEZBINAREA POPULATIEI, SI ASTFEL POATE CONDUCE CA UN DICTATOR ROMANIA CA POPULATIA SE URASTE INTRE EI DATORITA POLITICI SATANICE A LUI BASESCU.Pe vremea lui Ceusescu de spunea cineva despre regim ceva era 10 posturi de radio, tv, din occident si comenta luni de zile.Acum aceste proteste a pensionarilor NU ESTE BAGAT IN SEAMA DE NIMENI, NICI O ANBASADA DEMOCRATICA.Din contra sunt cndamnate de oameni slugarnici a lui BASESCU.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata