Renault-Nissan India cere autorităţilor norme de distanţare socială, pe fondul disputei cu sindicatele

În India, Renault-Nissan vrea ca Guvernul statului Tamil Nadu să recomande măsuri de distanţare socială adecvate, pe baza practicilor altor producători auto, în urma disputei cu sindicatele privind măsurile în siguranţă în contextul pandemiei de coronavirus, transmite Reuters.

Într-un document prezentat unui Tribunal din India, reprezentanţii uzinei Renault-Nissan susţin că urmează practicile altor producători auto, inclusiv Maruti, Hyundai, Kia, Ford şi BMW, iar creşterea distanţei dintre angajaţi, solicitată de sindicate, este „imposibilă”.

Un reprezentant al sindicatului fabricii Renault-Nissan India a anunţat că va fi depusă o nouă plângere la tribunal.

Recent, Renault-Nissan a reluat  operaţiunile la fabrica sa din statul Tamil Nadu după ce anterior angajaţii au declanşat o grevă, susţinând că solicitările lor privind măsurile de siguranţă în contextul pandemiei nu au fost îndeplinite.

StatulTamil Nadu, denumit popular şi „Detroit-ul” Indiei, este unul dintre statele indiene cel mai afectate de creşterea cazurilor de COVID-19, iar sindicatele de la Renault-Nissan, Ford Motor şi Hyundai Motor Co au trimis scrisori de protest, argumentând că sute de angajaţi de la uzinele de lângă capitala statului, Chennai, s-au îmbolnăvit şi zeci de angajaţi au murit, în urma pandemiei.

La această uzină, unde sunt produse automobile Nissan, Renault şi Datsun, lucrează 3.000 de muncitori pe bază de contract, 2.500 de membri ai staff-ului şi 700 de ucenici.

Aşadar, Renault şi Nissan au un parteneriat din 1999, în care Renault deţine 44,3% din acţiunile Nissan, în timp ce Nissan controlează un pachet de 15% din acţiunile Renault, dar nu are drept de vot la grupul francez. Alianţa Renault-Nissan, extinsă în 2016 prin includerea Mitsubishi, a devenit unul dintre cei mai mari producători mondiali de automobile.

Sursa: Businessmagazin.ro
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata