Belgia a fost scoasă de pe lista gri a paradisurilor fiscale a OECD

Belgia nu mai figureaza pe lista “gri” a paradisurilor fiscale a Organizatiei pentru Cooperare si dezvoltare Economica (OECD), dupa ce a semnat cele 12 acorduri de schimburi de informatii fiscale solicitate de OECD, potrivit unei versiuni actualizate a listei “gri” a paradisurilor fiscale publicate de OECD, informeaza AFP.

Potrivit acestei liste, datata 24 iulie, Belgia se alatura tarilor care “au pus substantial in practica” normele fiscale ale OECD.

Ministerul Finantelor din Belgia a anuntat si el pe data de 16 iulie ca respecta criteriile pentru a nu mai fi inclusa pe lista gri a paradisurilor fiscale a OECD, dupa ce a semnat o noua serie de acorduri de schimburi de informatii fiscale.

Autoritatile de la Bruxelles au semnat astfel de acorduri cu un numar de 12 tari, numarul minim solicitat de OECD (Luxemburg, Singapore, Insula Man, Saint¬Marin, Insulele Seychelle, Danemarca, Franta, Australia, Marea Britanie, Olanda, Monaco si SUA).

Belgia se alatura tarii vecine, Luxemburg, care a fost scoasa si ea de pe lista gri a paradisurilor fiscale a OECD la data de 8 iulie, dupa ce a semnat si ea cele 12 acorduri de schimburi de informatii fiscale solicitate de OECD.

În schimb, Elvetia figureaza in continuare pe lista gri a paradisurilor fiscale a OECD in conditiile in care pâna la aceasta data nu are semnat efectiv niciun acord de schimburi de informatii fiscale in conformitate cu criteriile OECD.

Organizatia pentru Cooperare si dezvoltare Economica (OECD), a publicat aceasta lista “gri” a paradisurilor fiscale pe data de doi aprilie 2009, dupa un summit al liderilor G20 care au decis sa faca presiuni asupra paradisurilor fiscale, amenintând cu impunerea de sanctiuni.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata