Rus: Autostrada Piteşti-Sibiu poate fi realizată în două etape, mai întâi ca drum expres până în 2018

Tronsonul de autostradă dintre Pitești și Sibiu ar putea fi realizat în două etape, în prima etapă ca drum expres cu termen de deschidere în anul 2018, a afirmat joi ministrul Transporturilor, Ioan Rus, după discuțiile purtate cu autoritățile din Argeș și reprezentanții administrației și sindicatelor de la Dacia.

„Am discutat și a rămas ca (…) AECOM (consultantul statului la realizarea Master-Planului de Transport — n.r.) să accepte ca Pitești-Sibiu să fie trecută în master-plan și în planul operațional, după aceea, ca autostradă, în două etape.

Faza întâi, să spunem, dacă nu or să fie alte condiții, drum expres, faza a doua — autostradă. Dar în faza întâi exproprierile se fac în regim de autostradă, deci vom construi un spațiu pentru autostradă, studiul de fezabilitate și proiectare se face pentru autostradă. (…) La nivelul circulației de acum, câțiva ani ne-ar satisface, ne-ar rezolva problema de acum, iar ea, fiind trecută ca autostradă, în etapa a doua se transformă în autostradă”, a declarat Ioan Rus, la Pitești, într-o conferință de presă.

El a estimat că la sfârșitul anului 2018 s-ar putea circula între Pitești și Sibiu pe un drum expres, lucrările urmând să fie finalizate până în 2020.

„Dacă vom fi extrem de bine organizați, cred că 2020 este o dată fezabilă. În 2018, la final, am putea să avem parțial finalizat. (…) Am putea avea în 2018 o legătură transcarpatică adevărată Pitești-Sibiu”, a afirmat ministrul Transporturilor. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata