Tenis: US Open – Simona Halep se aşteaptă la un meci dificil cu Jana Cepelova

Jucătoarea română de tenis Simona Halep, numărul 2 mondial, este convinsă că o așteaptă un meci dificil și în turul II al Openului Statelor Unite, împotriva Janei Cepelova din Slovacia, după ce a trecut greu, cu 6-7 (2), 6-1, 6-2, în partida de debut la această competiție, de tânăra americană Danielle Rose Collins (20 ani), studentă la Universitatea Virginia, care a beneficiat de un wild-card din partea organizatorilor ultimului turneu de Mare Șlem al anului.

„A fost o mare provocare pentru mine, deoarece am disputat primul meci al turneului pe terenul central. Nu este ușor să controlezi situația și am început ușor nervoasă, însă cred că după primul set m-am descurcat bine. Totodată, adversara mea a jucat foarte bine. A lovit bine mingea și a servit bine. Are, cu siguranță, un viitor frumos”, a declarat Halep după jocul cu Collins, campioană universitară a Statelor Unite în acest an.

În turul II, însă, lucrurile vor fi și mai dificile pentru reprezentanta țării noastre, în condițiile în care va avea de înfruntat o adversară care are deja experiență în circuitul WTA, Jana Cepelova disputând în primăvara acestui an finala turneului de la Charleston (SUA). Jucătoarea slovacă, în vârstă de 21 ani, a învins-o în meciul de debut la US Open, cu 2-6, 7-5, 6-1, pe spaniola Maria-Teresa Torro-Flor.

Halep recunoaște că Cepelova „a avut un an bun”. „Am văzut cum s-a calificat în finala de la Charleston. Este o jucătoare bună, așa că va fi un nou meci dificil. Mă voi pregăti pentru această partidă și sper că o voi câștiga”, a adăugat jucătoarea română.

Pentru Danielle Rose Collins, meciul cu Simona Halep a reprezentat o experiență de neuitat și un impuls important pentru cariera sa.

„A fost o experiență incredibilă să-i iau un set jucătoarei aflate pe locul 2 în lume, ceea ce îmi oferă o doză uriașă de încredere. Cred că sunt foarte multe lucruri pozitive de învățat din asta, iar de acum înainte pot merge doar în sus. Nu cred că prea mulți oameni se așteptau să-i iau un set. Este ceva ce nu voi uita niciodată”, a precizat Collins. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata