Topul metodelor de protejare a identităţii în online

– Daca pana anul trecut compania Facebook proteja cu sfintenie informatiile personale ale utilizatorilor sai, de atunci setarile de securitate au devenit deschise. Altfel spus, oricine navigheaza pe net iti poate gasi pozele, adresa de e-mail si asa mai departe.

.
Ce poti face ca sa te protejezi? In primul rand nu accepta in lista ta pe oricine.
Sfatul specialistilor in securitatea online ar fi sa ai mai multa grija la ce postezi: spre exemplu, daca pleci in concediu, sa spui asta „in gura mare” abia dupa ce te intorci, sa nu publici informatii foarte personale, cum ar fi adresa, si cu atat mai putin sa nu incarci pe net fotografii intime.

Instaleaza actualizarile si nu uita de programele antivirus

Mai nou, hackerii vizeaza simplii utilizatori de Internet. Infecteaza diverse site-uri cu malware, care se infiltreaza in calculatorul tau si fura informatii personale, transformandu-te chiar pe tine intr-un „zombie” care raspandeste spamuri si virusi in online. Mai grav este ca atacurile sunt acum aproape imperceptibile, venind de pe site-uri de incredere, informează Incont.ro.

Din cercetarile Google, nu mai putin de 300.000 de site-uri ar fi infectate, de doua ori mai mult fata de acum doi ani.

Internet Explorer si Firefox sunt browserele predilecte pentru atacuri. Daca folosesti versiuni actualizate constant, atunci poti fi sigur ca navighezi pe Internet in siguranta.

Sau poti opta pentru Google Chrome, care este mai nou, mai putin cunoscut si updatat, astfel a atacurile sunt mai rare si mai dificil de organizat.

Poti folosi, de pilda, add on-ul de la Firefox numit Web of Trust, care iti arata daca un link ar putea fi sau nu periculos.

Atentie unde îţi laşi numărul cardului

In sfarsit, nu crede in orice reclama! Multe dintre ele sunt malware. Cel mai popular atac de acest fel este alerta care te atentioneaza ca in calculatorul tau ar fi virusi si ca trebuie sa cumperi un software care sa te ajute sa scapi de ei.
Problema este ca ti se cere sa platesti, deci sa introduci intr-un program numarul cardului si nu putini au fost cei care s-au lasat inselati astfel. In principiu, daca inchizi fereastra respectiva, ar trebui sa scapi de problema, dar ca sa fii sigur scaneaza calculatorul.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata