Udrea vede remaniere la 1 septembrie, Videanu vede „un Guvern perfect”

– În timp ce ministrul Turismului, Elena Udrea, readuce în discuţie problema schimbării guvernului, subliniind că Traian Băsescu ar avea „atributul constituţional” să ceară demisia premierului, colegul său de cabinet Adriean Videanu spune că termenul de 1 septembrie e „mai mult preluat de presă”, scrie Gândul

Termenul de 1 septembrie dat guvernului pentru remanierea miniştrilor „neperformanţi” este intens discutat în PDL.

Vestea că „se vor întâmpla câteva remanieri” este adusă de ministrul Dezvoltării şi Turismului, Elena Udrea, care a luat pulsul partidului: „există o mare aşteptare în PDL ca unii miniştri să fie schimbaţi”. „Vă spun că avem acest termen, 1 septembrie şi partidul aşteaptă să vadă evaluarea miniştrilor şi sancţiunile acolo unde se impun. Sancţiunile fiind remanierea”, a anunţat Udrea, luni seară, la postul B1 TV, precizând că Traian Băsescu ar avea „atributul constituţional” de a cere demisia premierului şi a miniştrilor:

„Deci răgazul pe care preşedintele l-a dat acestui Guvern pentru că, dincolo de faptul că preşedintele i-a adus pe fiecare dintre miniştri în Guvern – fără preşedintele Traian Bãsescu acest Guvern nu exista în componenţa asta – este atributul constituţional al preşedintelui României să ceară demisia primului ministru, a miniştrilor, şi aşa mai departe”.

De cealaltă parte, cei care ar putea fi vizaţi de înnoirea Executivului nu îşi fac prea multe griji. „Guvernul, în ansamblul lui, e perfect”, spune prim-vicepreşedintele PDL, Adriean Videanu, care susţine, într-un interviu pentru Revista 22, că nu trebuie aşteptată nicio remaniere la 1 septembrie: „Acela e un termen mai mult preluat de presă, ca al unei remanieri. O remaniere trebuie facută într-un moment de inflexiune a unui nou set de politici cu care vine guvernul”.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata