Vezi ce scumpiri ne aşteaptă în această toamnă

Pretul painii ar putea creste din aceasta toamna cu pana la 30%, pentru ca inundatiile si seceta au afectat culturile de grau, anunta Realitatea Tv. Si pretul unui litru de ulei ar putea creste, din septembrie, cu 15%, deoarece materia prima si utilitatile s-au scumpit, scrie Ziare.com

Peste doua milioane de romani vor fi grav afectati de introducerea coplatii pentru medicamentele folosite la tratatarea bolilor cronice.

Biletele de tren si metrou se vor scumpi si ele in septembrie cu 8-9 la suta, respectiv cu 10 – 11 la suta, dupa ce conducerile CFR Calatori si Metrorex au cerut in repetate randuri cresterea tarifelor pentru echilibrarea bugetelor, potrivit informatiilor remise Agerpres de Ministerul Transporturilor.

Ministrul Transporturilor si Infrastructurii, Radu Berceanu, a declarat recent ca planul de restructurare a companiilor de cale ferata nu prevede doar disponibilizari de personal, ci si reorganizari si cresterea veniturilor prin majorari de tarife, nivelurile propuse fiind de 8-9 la suta la CFR Calatori si 10-11 la suta la Metrorex.

Hotararile de Guvern
de majorare a tarifelor la CFR Calatori si Metrorex vor intra spre aprobare cel mai probabil in sedinta de miercuri a Executivului, potrivit reprezentantilor celor doua companii.

CFR Calatori a majorat deja tarifele cu circa patru la suta, de la 1 iulie, in urma majorarii TVA. Ultima crestere a preturilor la biletele de tren, cu 8,1 la suta, s-a produs la 1 septembrie 2007.

In cazul metroului, pretul cartelelor de calatorie a fost majorat in urma cu mai mult de un an, in mai 2009, cu sapte la suta.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata