Relu Fenechiu are „Palas”-ul lui

– La începutul lunii decembrie 2009 a fost înfiinţată „Palas International Resort” SRL Iaşi, deţinută în proporţie de 99% de o firmă a deputatului Relu Fenechiu

– Obiectul de activitate al firmei este „hoteluri şi alte facilităţi de cazare similare”

– La mai puţin de o lungă de la înfiinţare, „Palas International Resort” şi-a schimbat structura asociaţilor, 75% din părţile sociale ale firmei fiind preluate de un off-shore din Cipru: „Klartech Holdings (CY) Limited”

.

Deşi controversatul proiect „Palas” din Iaşi a devenit cea mai mare groapă din Nord-Estul României, iar termenul de finalizare a fost amânat până nu se ştie când, există persoane care mizează pe acest… nume! Iar una dintre aceste persoane este deputatul ieşean Relu Fenechiu, un susţinător al proiectului lui Iulian Dascălu, care recent a înfiinţat firma „Palas International Resort”.

Numele firmei şi obiectul principal de activitate („Hoteluri şi alte facilităţi de cazare similare”) îi fac doar pe naivi să mai creadă că nu există nici o legătură între firma lui „Fene” şi „groapa” lui Iulian Dascălu.

Dar şi mai interesant este faptul că, la mai puţin de o lună de la înfiinţare, firma a suferit o modificare substanţială în ceea ce priveşte structura asociaţilor.

Astfel, Tribunalul Iaşi a dispus (pe 4 decembrie 2009, în baza unei cereri din 2 decembrie 2009) autorizarea şi înregistrarea societăţii comerciale „Palas International Resort” SRL Iaşi (J22/1995/2009; CUI 26293850),  asociaţii noii firme fiind DAMIAN Mihai Bogdan (născut la data de 25 mai 1968 în Constanţa) – 1% şi „Integra Business Consulting” Iaşi – 99%.

Capitalul social al SC „Palas Integra Resort” SRL este de 210.000 RON, iar sediul social figurează în Iaşi, şos.Nicolina nr.66, bl.985B, parter. Firma s-a declarat plătitoare de TVA încă de la înfiinţare şi îl are ca administrator unic pe Mihai Bogdan Damian.

.

„Integra Business Consulting” a dat-o în bară cu chartere în Bulgaria

Societatea „Integra Business Consulting (I.B.C.)” este fosta “Fene Consulting” SRL Iaşi, iar conform site-ului „firmei mamă” (fene.ro) ar fi specializată în „activităţi de arhitectură, inginerie şi servicii de consultanţă tehnică legate de acestea”, fiind şi „proiectantul general al Cartierului de vile I. C. Brătianu”.

Deşi se declară specialistă în contrucţii, această firmă s-a orientat la un moment dat spre turism (intitulându-se Agenţia de Turism „IBC Luxury Travel”), în urmă cu doi ani anunţând cu surle şi trâmbiţe curse charter din Iaşi către litoralul bulgăresc. Această iniţiativă a fost un eşec răsunător, motiv pentru care a fost abandonată.

„Integra Business Consulting (I.B.C.)” SRL Iaşi are un capital social de 1.000 RON, deţinut în totalitate de „Fene Grup” SA Iaşi, în timp ce funcţia de administrator este deţinută, conform Registrului Comerţului, de Lucian Fenechiu (născut la data de 23 februarie 1973) în oraşul Târgu Ocna, judeţul Bacău. Acesta, care este nimeni altul decât fratele deputatului Relu Fenechiu, a fost numit administrator pe data de 16 decembrie 2004, pentru un mandat de 4 ani, mandat care a expirat şi nu a fost prelungit.

În ceea ce priveşte societatea „Fene Grup” SA, această societate este deţinută de Relu Fenechiu – 96%, Lucian Fenechiu – 3,33%, Mihai Bogdan Damian – 0,33%, Sidonia Teodorina Fenechiu – 0,17% şi Simona Alina Hăilă – 0,17%. Administrator unic al acestei firme este acelaşi Lucian Fenechiu.

Din prezentarea acestei încrengături de firme reiese foarte clar că Relu Fenechiu este principalul asociat al firmei „Palas International Resort”, înfiinţată oficial pe 4 decembrie 2009. Sau, mai corect spus „a fost”… deoarece între timp a intervenit o modificare.
.

S-a schimbat „patronul” în mai puţin de o lună

Conform informaţiilor furnizate de Registrul Comerţului, structura asociaţilor SC „Palas International Resort” SRL Iaşi a suferit modificări la scurt timp după înfiinţare, schimbându-se radical.

Astfel, la ora actuală, „Integra Business Consulting” deţine numai 25% din capitalul social, Mihai Bogdan Damian nu mai este asociat, în timp ce asociat majoritar (75%) a devenit „Klartech Holdings (CY) Limited”, firmă înregistrată în Limassol (Cipru).

Chiar dacă asociat majoritar a devenit un off-shore din Cipru, administrator la firmei „Integra Business Consulting” a rămas Mihai Bogdan Damian.

O căutare pe Google demonstrează faptul că „Klartech Holdings” este un „no name” în business-ul mondial, cel mai important motor de căutare din lume „neauzind” de această firmă. Dacă mai luăm în calcul modificarea structurii asociaţilor la numai câteva zile de la înfiinţarea firmei, ne putem întreba „oare cine este în spatele acestui off-shore?”. O fi tot Relu Fenechiu, o fi Iulian Dascălu… o fi altcineva?

CITITI SI

  • FALS ÎN ACTE PUBLICE la “Palas”! Dascălu riscă totul pentru a atrage bani europeni?
  • Prefectul judeţului Iaşi condamnă falsul de la “Palas”, dezvăluit de FINANCIARUL
  • Regele este gol! Pierderi de zeci de milioane de euro la firmele lui Iulian Dascălu
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata