Cea mai mare pondere a fetelor în rândul studenţilor la facultăţile IT&C

In anul 2018, peste 1,3 milioane de studenţi învăţau la facultăţile de tehnologia informaţiei şi comunicaţiilor (IT&C) din Uniunea Europeană, iar fetele reprezentau doar 17% din numărul total al acestora, statele membre unde fetele au cea mai mare pondere fiind Belgia (37%) şi România (32%), arată datele publicate joi de Eurostat.

Iar fetele reprezentau mai puţin de 10% dintre studenţii de la IT&C în Olanda (8%) şi Luxemburg (9%).

Ponderea fetelor care studiază în aceste domeniu este mai mare la nivelele superioare de educaţie. De exemplu, 22% dintre studenţii înscrişi la doctorat în domeniul IT&C în UE erau fete. Cel mai bine la acest capitol stau Letonia şi Croaţia unde 47%, respectiv 43%, dintre studenţii înscrişi la doctorat în domeniul IT&C sunt fete, arata datele Eurostat.

In UE, ponderea fetelor în rândul studenţilor înscrişi la masterat în domeniul IT&C era similară cu cea a studenţilor înscrişi la doctorat, 22%. Cele mai mari ponderi erau înregistrate în Estonia (36%), Bulgaria, Danemarca şi Romania (toate cu 35%), unde mai mult de o treime dintre studenţii înscrişi la masterat în domeniul IT&C erau fete.AGERPRES/(AS-autor: Constantin Balaban, editor: Mariana Nica, editor online: Ady Ivaşcu)

 

Sursa: Agerpres
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata