Aproximativ 1 milion de persoane vor avea pensie minimă

Aproximativ un milion de persoane se vor afla în situaţia de a primi pensia minimă, în valoare de 350 de lei, după ce vor fi aplicate măsurile de reducere a cheltuielilor, pe care Guvernul îşi va asuma răspunderea, a declarat miercuri (26 mai 2010) preşedintele UNPR, Marian Sârbu.

El a precizat, la finalul întrevederii de la Palatul Victoria a Coaliţiei de guvernare, că în prezent circa 700.000 de persoane beneficiază, în acest moment, de pensia minimă.
„Chiar şi atunci când este vorba de scăderea cumului de pensie, pentru pensiile aflate peste acest nivel el nu va scădea mai jos de această valoare”, a precizat Sârbu.
Dând asigurări că nici un pensionar nu va avea pensie sub 350 de lei, Marian Sârbu a mai subliniat faptul că şi păstrarea salariului minim pe economie înseamnă tot o formă de protecţie.

„Faptul că rămâne neatinsă alocaţia pentru copii înseamnă circa 4 milioane de familii care, din perspectiva aceasta, nu-şi vor diminua veniturile. (…) Pentru familiile care beneficiază de indemnizaţia pentru creşterea copilului, până la vârsta de doi ani, iniţial tentaţia de a diminua cu 25% valoarea, cuantumul acestei indemnizaţii, a fost temperată.
Va fi o scădere de 15%, dar cu un prag minim de 600 de lei. Nu se va atinge nimeni de pragul de 600 de lei. În total, este vorba de aproape 200.000 de familii aflate în această situaţie”, a arătat preşedintele UNPR.

El a mai precizat că un lucru important este şi păstrarea neschimbată a majorităţii prestaţiilor sociale care privesc cele aproape 400.000 de persoane cu handicap.
„Am încercat să ne concentrăm în timpul discuţiilor pe încercarea de a proteja unele categorii sociale care, dacă ar fi suferit pierderi de venituri, ar fi intrat în ceea ce am putea numi categoria de sărăcie severă.

De aceea, cred că este de salutat faptul că nu s-a umblat şi nu se umblă la venitul minim garantat, sunt 230.000 de persoane care îşi vor păstra venitul aflat între 111 şi 230 de lei. Sunt persoanele cele mai nevoiaşe din societate şi de ale căror venituri nimeni nu se atinge”, a declarat, Marian Sârbu, la finalul întrunirii Coaliţiei de guvernare de la Palatul Victoria.

Citește și
1 Comentariu
  1. pensionar spune

    CEA MAI MARE DECEPTIE ESTE SARBU, TRADATORUL, FOST LIDER SINDICAL, FOST SOC.DEMOCTRAT S-A VANDUT LA CEL SUB INFLUENTA ALCOOLULUI.PACAT SI DE DIACONESCU.OAMENI FARA CARACTER.CAMELEONUL DE MARKO NU MA MIRA, E CANCERUL POLITICI IN ROMANIA CU BASESCU.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata