Mahmud Abbas: Palestinienii nu vor recunoaşte niciodată Israelul ca stat evreu

Palestinienii nu vor recunoaște niciodată Israelul ca stat evreu, a reafirmat sâmbătă președintele Autorității Naționale Palestiniene (ANP), Mahmud Abbas, informează AFP.

Liderul ANP a făcut aceste remarci în intervenția sa avută la Ramallah în cadrul unei reuniuni a conducerii Organizației pentru Eliberarea Palestinei (OEP), din care face parte și mișcarea Fatah, condusă de președintele Abbas și care guvernează în Cisiordania.

Mahmud Abbas a răspuns astfel cererilor repetate ale premierului israelian Benjamin Netanyahu și a reamintit că palestinienii au recunoscut statul Israel în anul 1993.

Israelul a decis joi suspendarea negocierilor de pace cu palestinienii ca urmare a acordului de reconciliere palestiniană. ”Cabinetul a decis în unanimitate că guvernul israelian nu va negocia cu un guvern palestinian care se sprijină pe Hamas, o organizație teroristă ce face apel la distrugerea Israelului”, indica un comunicat al biroului premierului israelian.

Într-un interviu pentru postul american de televiziune NBC, Benjamin Netanyahu a declarat că acordul de reconciliere palestiniană este „un pact care omoară pacea” și „un enorm pas înapoi”.

AFP amintește că mișcarea palestiniană Hamas, pe care Israelul o consideră organizație teroristă, a semnat miercuri la Gaza un nou acord de reconciliere cu OEP care prevede formarea unui guvern de ”uniune națională” și desfășurarea de alegeri la sfârșitul anului. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata