Persoanele care lucrează la birou ar trebui să petreacă cel puţin două ore pe zi în picioare

21

Persoanele care lucrează zilnic la birou ar trebui să se ridice și să se plimbe sau să stea în picioare cel puțin un sfert din timpul de lucru, pentru a reduce riscul de obezitate, boli cardiovasculare și cancer, recomandă experți din domeniul sănătății.

‘Lucrătorii care desfășoară activități de birou trebuie să stea în picioare cel puțin două ore în tipul programului de lucru’, este sfatul unui grup de experți care a realizat un studiu pe această temă pentru o agenție guvernamentală britanică din domeniul sănătății, relatează DPA.

Această normă ar trebui eventual să fie extinsă la patru ore pe zi, întrerupând perioadele prelungite de stat pe scaun prin utilizarea de birouri adaptate pentru lucrul în picioare și șezând și cu plimbări regulate, conform recomandărilor incluse în studiul publicat marți în British Journal of Sports Medicine.

Studiul a analizat datele epidemiologice internaționale și programele de intervenție pentru sănătate arătând că un număr tot mai mare de cercetări leagă perioadele prelungite petrecute pe scaun la birou de riscul crescut de moarte prematură sau de îmbolnăvire cu o formă grea de boală.

Mai mult, experții recomandă angajatorilor să-i avertizeze pe angajați în legătură cu riscurile pe care le reprezintă pentru sănătate lucrul prelungit în poziția așezat, să încurajeze o mai bună nutriție și reducerea stresului și consumului de alcool și tutun. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata