Uite, sus, pe cer – este un Cadillac zburător! General Motors dezvăluie un vehicul futurist

General Motors Co a prezentat marți un Cadillac zburător futurist – un vehicul cu conducere automată care decolează și aterizează vertical și transportă pasagerul deasupra străzilor și prin aer.
Un director General Motors a descris conceptul ca „reimaginând viitorul transportului personal”.

Cadillac cu un singur pasager – tehnic, o dronă verticală de decolare și aterizare (VTOL) – va putea călători de pe un acoperiș pe altul la viteze de până la 55 mile pe oră.

Este complet complet autonom și complet electric, cu un motor de 90kW, un pachet de baterii General Motors Ultium și un corp ultra-ușor cu patru perechi de rotoare.

Zburătorul Cadillac a fost prezentat într-un videoclip ca parte a unei prezentări virtuale de către directorul executiv Mary Barra, împreună cu o navetă electrică Cadillac pentru familie.

Anul trecut Barra a dezvăluit că producătorul auto explorează astfel de moduri de transport alternative precum taxiurile aeriene.

Conceptele din videoclipul CES au fost introduse de șeful de proiectare General Motors, Mike Simcoe, care a descris VTOL drept „Cadillacul mobilității aerului urban”.

„VTOL este cheia viziunii General Motors pentru un viitor multimodal”, a spus el.

Naveta autonomă Cadillac, descrisă în videoclip ca „sosind în curând”, prezintă o formă de cutie care amintește de Cruise Origin, proiectată tot de echipa Simcoe. Are uși glisante în față și în spate și un acoperiș panoramic din sticlă.

Cabina are scaune în formă de scaune de salon, care te învăluie, plus senzori biometrici, comandă vocală și recunoaștere a gestului mâinii.

General Motors a refuzat să dezvăluie alte detalii.

Alți producători auto, inclusiv Toyota Motor, Hyundai Motor și Geely Automobile, au prezentat anterior vehicule aeriene concept ca parte a planificării lor viitoare.

General Motors a refuzat să dezvăluie alte detalii.

Acțiunile General Motors au crescut cu 5,8%, până la 47,62 USD, în tranzacțiile comerciale la începutul după-amiezii.

Sursa: Reuters
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata