Google Maps va începe să direcționeze șoferii către rute „ecologice”

Aplicația Google Maps va începe să direcționeze șoferii de-a lungul rutelor estimate pentru a genera cele mai mici emisii de carbon în funcție de trafic, pante și alți factori, a anunțat compania.

Google, o unitate Alphabet Inc, a declarat că funcția va fi lansată mai târziu în acest an în SUA și va ajunge în cele din urmă la alte țări, ca parte a angajamentului său de a ajuta la combaterea schimbărilor climatice prin serviciile sale.

Cu excepția cazului în care utilizatorii renunță, ruta implicită va fi cea „ecologică”, dacă opțiunile comparabile durează aproximativ același timp, a spus Google. Atunci când alternativele sunt semnificativ mai rapide, Google va oferi opțiuni și va permite utilizatorilor să compare emisiile estimate.
„Ceea ce vedem este pentru aproximativ jumătate din rute, suntem capabili să găsim o opțiune mai ecologică, cu un compromis minim sau fără costuri în timp”, a declarat reporterilor Russell Dicker, director de produse la Google.

Google a declarat că obține estimări relative ale emisiilor prin testarea diferitelor tipuri de vehicule și tipuri de drumuri, pe baza informațiilor de la National Renewable Energy Lab (NREL) al guvernului SUA. Datele privind calitatea rutieră provin de la mașinile sale Street View, precum și din imagini aeriene și satelitare.

Citeste si:  Ziua Pi, sarbatorita de Google cu un Doodle special

Efectul potențial asupra emisiilor datorate caracteristicii este neclar. Într-un studiu realizat pe 20 de persoane la Universitatea de Stat din California, Long Beach, cercetătorii universitari au descoperit anul trecut că participanții au fost mai înclinați să ia în considerare emisiile de carbon în selectarea rutelor după ce au testat o aplicație care a arătat estimări.

Anunțul Google a inclus modificări suplimentare axate pe climă. Din iunie, va începe avertizarea șoferilor care urmează să călătorească prin zone cu emisii reduse, unde unele vehicule sunt restricționate în Germania, Franța, Olanda, Spania și Marea Britanie.

În lunile următoare, utilizatorii aplicației Maps vor putea compara mașinile, bicicletele, transportul public și alte opțiuni de călătorie într-un singur loc, în loc să comute între diferite secțiuni.

Citeste si:  Google SRL: venituri de 120.000 de euro şi pierdere de 2.000 de euro, în România
Sursa: Reuters
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Consent management powered by Real Cookie Banner