UE va prezenta noi măsuri de combatere a fenomenului schimbărilor climatice

22

Comisia Europeană va prezenta miercuri un nou plan de combatere a fenomenului schimbărilor climatice, prin care Uniunea Europeană va stabili ţinte şi mai ambiţioase de reducere masivă a emisiilor de gaze cu efect de seră, notează cotidianul britanic The Times.

Executivul UE este decis să propună obiective mai stricte de reducere a emisiilor de gaze poluante, în pofida problemelor financiare prin care trece în prezent blocul comunitar. Planul de scădere a emisiilor de gaze cu 30% până în anul 2020 în comparaţie cu nivelurile din 1990 ar costa Uniunea Europeană încă 38,5 miliarde de euro anual. Ţinta actuală de reducere a emisiilor de gaze cu efect de seră cu 20% până în 2020 a costat deja Uniunea Europeană în jur de 56 de miliarde de euro.

Comisia Europeană susţine că acest obiectiv de reducere cu 20% este mai uşor de atins acum din cauza recesiunii economice, emisiile de gaze cu efect de seră scăzând numai anul trecut cu 10% faţă de cel anterior. Până la sfârşitul anului trecut, se atinsese deja nivelul unei scăderi cu 14% a emisiilor de gaze faţă de nivelul de referinţă din 1990.
Actuala politică a UE în acest domeniu este de a aştepta angajamente similare din partea unor ţări terţe, ca parte ‘a unui efort global real’, însă după eşecul Conferinţei de la Copenhaga din luna decembrie un acord internaţional este improbabil de realizat până la sfârşitul anului viitor.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata