Casa ecologică – un an fără energie din surse tradiţionale

Nivelul emisiilor de dioxid de carbon (CO2) pentru o casă ecologică este aproape zero, în timp ce o locuinţă obişnuită produce în medie opt tone de CO2 pe an, relevă concluziile experimentului ‘Eco Plus Home’, după primele şase luni de cercetări.

Experimentul ‘Eco Plus Home’ din Bathurst (Canada) a debutat pe 13 septembrie 2009 şi îşi propune să demonstreze că o familie formată din şase persoane poate locui confortabil timp de un an, fără a consuma deloc energie produsă din surse care utilizează combustibili fosili. Testul a arătat că, până acum, nivelul emisiilor de CO2 ale casei ecologice este aproape zero, în timp ce o locuinţă obişnuită produce în medie opt tone de CO2 pe an.

Obiectivul experimentului este să sublinieze că se pot construi case ecologice accesibile financiar, utilizând tehnologiile existente deja pe piaţă şi fără a se face rabat la confort.

Casa experimentală este dotată cu o pompă de căldură, sistem termic solar şi instalaţie fotovoltaică, toate echipamentele funcţionând cu energie fotovoltaică. Se asigură un nivel optim de confort chiar şi în condiţiile climatice dificile specifice iernilor din Canada, în timpul cărora temperaturile ajung până la minus 35 de grade Celsius.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata