Comisia Udrea sesizează primul-ministru privind ANRMAP

Comisia de ancheta in cazul ministrului Turismului, Elena Udrea, a decis, marti, sa-l sesizeze pe primul-ministru cu privire la neregulile care s-au semnalat in activitatea Autoritatii Nationale de Reglementare si Monitorizare a Achizitiilor Publice (ANRMAP).

Decizia de a trimite o scrisoare premierului Emil Boc a fost luata cu unanimitate de voturi, dupa de membrii comisiei de ancheta au constatat ca presedintele ANRMAP a dat, in luna iunie, ordinul nr. 107/2009, care schimba in mod “ilegal” Regulamentul Autoritatii, context in care ANRMAP refuza sa puna documentele solicitate la dispozitia comisiei.

Neregulile au fost semnalate initial de deputatul UDMR Petru Lakatos, care a aratat ca, dupa incheierea activitatii comisiei de ancheta in cazul fostului ministrul al Tineretului si Sportului, Monica Iacob-Ridzi, ANRMAP a transmis Parlamentului o adresa in care se arata ca dosarul de supraveghere va fi pus doar la dispozitia organelor de ancheta, nu si la dispozitia parlamentarilor si a primului-ministru.

“Aflu cu stupoare ca s-a publicat pe 9 iunie un nou Regulament al ANRMAP.

Am cautat, dar nu am gasit un act normativ care sa-l schimbe”, a spus Lakatos, precizând ca in aceste conditii regulamentul autoritatii prevede ca raportul de control asupra activitatii unui minister se intocmeste in termen de 30 de zile – si nu in sapte ca inainte de modificari -, iar dosarul de supraveghere se pune doar la dispozitia instantelor de judecata si a altor organe competente.

“Daca as fi in locul primului-ministru, l-as demite pe presedintele ANRMAP”, a conchis Lakatos, facând referire la modificarea Regulamentului autoritatii fara notificarea premierului.

De asemenea, presedintele comisiei de ancheta in cazul Udrea, liberalul Ludovic Orban, a aratat ca, prin adresa ANRMAP, este “clar ca se refuza punerea la dispozitia comisiei a documentelor solicitate”.

În acest context, social-democratul Aura Vasile a propus sesizarea premierului cu privire la continutul ilegal al prevederilor din ordinul 107/2009 dat de presedintele ANRMAP.

Totodata, deputatii vor solicita primului-ministru o informare cu privire la neregulile care s-au semnalat pe durata activitatii autoritatii. Comisia de ancheta ii va audia marti pe jurnalistii care au semnalat neregulile de la Ministerul Turismului cu privire la cheltuirea banilor publici.

Citește și
1 Comentariu
  1. Cosmin spune

    bah!!! lasati scenarita ca nu erau aia asa de destepti sa schimbe legea doar ca sa o scoata pe udrea din rahat! vedeti-va putin de tara asta ca d-aia sunteti acolo!

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata