Emil Boc: Democat-liberalii cu funcţii în stat să nu uite de partid

Miniştrii democrat-liberali şi ceilalţi membri PD-L care deţin funcţii în stat nu trebuie să neglijeze activitatea din partid, indiferent de cât ar fi de ocupaţi, pentru ca formaţiunea politică să câştige alegerile din anul 2012, a declarat vineri (9 aprilie 2010) preşedintele PD-L, premierul Emil Boc.

„În primul rând, să nu uităm de partid. Nici eu, nici miniştrii, nici primarii, nici consilierii judeţeni, nici secretarii de stat nu au voie să uite partidul, oricât de ocupaţi am fi în funcţiile executive, pentru că în ultimă instanţă tot ceea ce avem fiecare dintre noi este produsul muncii militanţilor, membrilor, simpatizanţilor noştri”, a spus Boc, la Consiliul Naţional de Coordonare al PD-L.

El a precizat că noul statut al partidului prevede „un mecanism care să păstreze echilibrul între activitatea executivă şi activitatea de partid, care trebuie să aibă continuitate”. De asemenea, Boc a arătat că PD-L trebuie să continue politica porţilor deschise pentru specialiştii care doresc să adere la partid.

„Prima condiţie este să păstrăm în continuare porţile deschise ale partidului pentru noi membri, noi competenţe care doresc să intre în PD-L”, a afirmat Boc. O altă condiţie invocată de Boc pentru performanţa electorală a PD-L este promovarea femeilor în partid, 30% dintre funcţiile de conducere ale PD-L urmând să fie ocupate de acestea.

„Să nu uităm că avem o prevedere pe care am întărit-o din nou în statutul partidului, care se referă la ponderea femeilor în structurile de conducere şi reprezentare a PD-L. 30% din aceste structuri vor trebui să aparţină femeilor”, a mai afirmat premierul. El a oferit exemplul democrat-liberalei Roberta Anastase, prima femeie care conduce Camera Deputaţilor din istoria României.

„Uitaţi-vă că PD-L a reuşit pentru prima dată să aibă în istoria României ca preşedinte a Camerei Deputaţilor pe Roberta Anastase”, a spus Boc. În context, Emil Boc a subliniat că PD-L a câştigat toate alegerile din anul 2004 până în prezent datorită relaţiei strânse cu cetăţenii şi „parteneriatului sănătos” cu preşedintele Traian Băsescu.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata