Ford va comercializa în Europa modelul electric Transit Connect, în 2011

Producătorul auto american Ford Motor Co a anunţat luni, 3 mai, că va începe comercializarea în Europa a versiunii electrice a utilitarei Transit Connect până în vara anului viitor, transmite AP.

Ford colaborează cu firma americană Azure Dynamics Corporation pentru adaptarea modelului Transit Connect la sistemul de propulsie electrică Azure Force Drive şi tehnologia pe bază de litiu-ion pentru baterii de la Johnson Controls-Saft.

Ford Transit Connect este primul model care va beneficia de o varianta electrică, următorul pe listă fiind Focus, ce va fi adaptat pentru acest gen de propulsie, în 2011.

Varianta cu zero emisii a modelului Transit Connect va avea o autonomie de aproximativ 130 de kilometri şi va putea fi reîncărcat la prize de 220 de volţi.

Potrivit producătorului american, Transit Connect Electric este potrivit în special pentru posesorii de flote care au rute bine definite, cu distanţe previzibile şi o locaţie centrală pentru reîncărcarea zilnică.

În luna septembrie 2009, uzina Ford de la Craiova a demarat producţia utilitarei uşoare Ford Transit Connect. Grupul american Ford a devenit acţionar majoritar la Automobile Craiova în septembrie 2007, când a achiziţionat 72,4 la sută din companie de la statul român, suma plătită fiind de 57 de milioane de euro.

În 2012, uzina de la Craiova va produce două modele de automobile Ford – Transit Connect – şi un nou model, care va fi fabricat numai la Craiova şi care nu va fi noua Fiesta.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata