Legea salarizării va fi schimbată „din temelii”, după alte 13 modificări şi 2 ordonanţe

– Oficialii Ministerului Muncii au anunţat că până la sfârşitul anului va fi adoptată o nouă lege a salarizării în sistemul bugetar, deşi această lege este în vigoare de la începutul anului. Motivul? Aplicarea legii a eşuat pentru că nu a fost de la început concepută pentru a funcţiona.

Este greu de spus dacă noua lege va reuşi să producă efectele începând cu 2011, atâta timp cât cei care lucrează la elaborarea ei sunt aceiaşi oameni de anul trecut, scrie Ziarul Financiar.

„Legea salarizării va fi schimbată din temelii şi va fi simplificată. Dacă va reuşi să producă efecte depinde de guvernul care va fi sau nu în stare să o aplice şi de modul în care va evolua economia”, spune Dumitru Costin, preşedintele Blocului Naţional Sindical.

Legea salarizării a fost discutată timp de câteva luni anul trecut şi a avut cel puţin 13 variante înainte ca Executivul să îşi asume răspunderea pe proiectul legislativ, în luna septembrie.

Legea ar fi trebuit să afecteze 1,4 milioane de bugetari şi să funcţioneze pe baza unei grile în care raportul între salariul minim şi cel mai mare salariu din sistemul (al preşedintelui României) să fie de maximum 1 la 12.

Efectul general pe care l-a produs legea salarizării a fost că cei care au avut salarii mari le-au avut şi mai mari, iar cei cu salarii mai mici au avut salarii şi mai mici”, susţine Petru Dandea, vicepreşedintele confederaţiei sindicale Cartel Alfa.

Citește și
1 Comentariu
  1. Raddu spune

    „cei care au avut salarii mari le-au avut şi mai mari, iar cei cu salarii mai mici au avut salarii şi mai mici”

    Si de ce spun ca nu a functionat? Ba a functionat chiar foarte bine.

    Cat se mai scarpina astia cu legile lor, vor constata ca la sf anului vor mai avea bani doar pentru 50% din salariile bugetarilor.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata