Ce consumă soldații din întreaga lume înainte de luptă
O privire asupra rațiilor alimentare militare
O expoziție inedită, realizată de artistul Giulio Laccetti pentru Muzeul Desenului de la Triennale din Milano, explorează diversitatea rațiilor alimentare ale soldaților din diferite țări. Articolul publicat miercuri de ziarul spaniol ABC oferă detalii despre acest proiect vizual.
Rațiile alimentare în diverse țări
Imaginile expuse ilustrează tipurile de alimente pe care le consumă militarii înainte de a merge la luptă. De exemplu, soldații ucraineni se hrănesc cu conserve de carne și pește, biscuiți din mei și supă de legume. În contrast, colegii lor ruși au la dispoziție pateuri de ficat, gulaș și biscuiți.
În Estonia, meniul include pâine integrală de secară, ciocolată cu fulgi de porumb și supă de pui. Franța oferă soldaților conserve cu carne aviară amestecate cu legume, biscuite și batoane energizante.
Porții reduse în Thailanda
Un aspect notabil este că soldații thailandezi beneficiază printre cele mai mici porții alimentare. Aceștia primesc orez, supă de pește, carne și fructe uscate ca parte a rației lor zilnice.
Dieta mediteraneană a militarilor spanioli
Militarii spanioli respectă principiile dietei mediteraneene prin consumarea supei instantanee, conservelor din porc și salatelor proaspete. De asemenea, aceștia includ gumă pentru mestecat în dieta lor pentru menținerea igienei dentare.
Această colecție fotografică nu doar că surprinde diversitatea cultural-culinarului militar global dar subliniază importanța nutriției în pregătirea soldaților pentru misiuni dificile.