Un colecționar filipinez a adunat o cantitate impresionantă de jucării de la fast-food-uri

26

De la vârsta de 5 ani, artistul grafic filipinez Percival Lugue a avut o pasiune pentru colecționarea jucăriilor din lanțurile de restaurante de tip fast-food, precum McDonald’s, Burger King și Jollibee, favorita țării de origine.

Acum, aproape cinci decenii mai târziu, în vârstă de 50 de ani are aproximativ 20.000 de jucării ambalate de la podea până la tavan în casa sa și deține un record mondial Guinness din 2014, când colecția sa a atins mai mult de 10.000 de articole.

„Jucăria este ca un povestitor în sine”, a spus Lugue, explicându-și hobby-ul în timp ce stătea într-un amestec eclectic de jucării în casa sa cu trei etaje.

„De exemplu, îmi oferă o privire asupra acelei perioade în care am primit-o, povestea a ceea ce se întâmplă, care sunt incidentele atașate în achiziție”, a spus el.

Lugue, care locuiește în Apalit în Pampanga, o provincie la nord-vest de Manila, și-a construit casa special pentru a găzdui colecția sa.

El compară entuziasmul pe care îl obține azhiciționând jucării noi cu dimineața de Crăciun.

El s-a jucat întotdeauna cu jucăriile, dar chiar și atunci când un copil a avut grijă de ele și le-a expus „spre deosebire de ceilalți copii, care și-ar rupe sau și-ar strica jucăriile în neștire”.

În timp ce majoritatea jucăriilor sale au fost obținute prin achiziții personale, unele au fost donate de prieteni și de familie.

„Mi-aș invita prietenii să … iau prânzul la McDonald’s … și într-o singură ședință aș putea completa întregul set”, a spus el.

Una dintre cele mai prețuite piese ale sale este o figurină „Hetty Spaghetti”, o mascotă din lanțul Jollibee pe care mama lui i-a dăruit-o în 1988.

Visul său acum este să-și expună în cele din urmă colecția pentru public sau chiar să deschidă un muzeu pentru a „oferi altora șansa de a revizita propriile amintiri din copilărie”.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata