5 servicii b2b dedicate amenajării unui spațiu de birouri

Foarte multe dintre companiile de pe piață își desfășoară activitatea în clădiri de birouri special concepute pentru a răspunde nevoilor mediului de business. Firmele investesc în structură, materiale sau design interior pentru a le crea angajaților un spațiu de lucru confortabil, în care să se simtă creativi și productivi. Amenajarea corespunzătoare a biroului presupune însă o planificare atentă, timp, viziune și muncă în detaliu. Societățile moderne sunt extrem de dinamice, astfel că apelează la servicii dedicate amenajării birourilor pentru a se asigura că au parte de soluții complete, profesionale. Într-un sector economic tot mai competitiv, felul în care arată un birou spune multe despre o companie. Iată câteva servicii B2B pentru spațiile office:

  1. Dezvoltare de concept

Cu cât amprenta firmei este mai vizibilă și amenajarea mai admirată, cu atât mai mult succesul în afaceri va fi ușor de obținut. Soluțiile complet personalizate de design interior au scopul de a face cunoscută viziunea creativă a companiei. Aspectul spațiului de lucru influențează într-o mare măsură eficiența și calitatea muncii. Un birou amenajat cu atenție contribuie la o mai bună coeziune a echipei și o stare de spirit deosebită.

 

Conceptul de interior reprezintă imaginea companiei și transformă în realitate ceea ce cuvintele nu reușesc să comunice. Serviciile pentru dezvoltarea de concept ajută firmele să planifice amenajarea spațiului de birouri stabilind locul fiecărei persoane și a tuturor obiectelor necesare activității zilnice. Se iau în considerare cerințele de ocupare, de comunicare în cadrul firmei, cele comerciale, legale, standardele IT, telecomunicațiile, eficientizarea spațiului, dimensiunea biroului sau alte aspecte esențiale ale clădirii. La final, se obține un amestec inovativ de experiență artistică și tehnică.

2. Servicii de compartimentare

Au apus zilele în care birourile erau doar spații sobre și lipsite de personalitate. Tendințele moderne promovează interacțiunea între angajați, astfel că firmele care oferă servicii de compartimentare și-au îndreptat atenția către soluții cât mai simple. Este util ca într-un spațiu de birouri să fie lumină și spațiu, de aceea se merge pe varianta open space și câteva săli de lucru individual. Încăperile compartimentate au în general pereți de sticlă simplă, dublă ori partiții mobile din sticlă. Această practică a devenit preferata companiilor, fiind o soluție de compartimentare eficientă și reprezentativă.

3. Servicii de închiriere carpete

Dacă la nivel de compartimentare, sticla este materialul care câștigă teren, pentru pardoseală materialele textile sunt cele care asigură un aspect plăcut și curat. Carpetele reprezintă o soluție simplă și accesibilă, pentru protejarea spațiilor interioare de praful produs, reducând astfel timp necesar pentru igienizarea acestora. Un serviciu de închiriere carpete se adresează tuturor domeniilor de activitate, evaluând cu atenție nevoile pe care le are fiecare companie. 

 

Aceste produse creează un confort de înaltă calitate, pot fi personalizate în cu logo-ul companiei, sloganul, culorile, modelul sau textul dorit. Carpetele protejează cele mai spațiu de birouri și pot fi utilizate pentru a consolida identitatea de marcă. Mai mult, carpetele previn alunecare și pot fi înlocuite foarte ușor, spre deosebire de alt tip de pardoseală.

4. Design de mobilier pentru birou

Produsele de calitate denotă respectul pe care o companie îl are față de angajații, clienții sau partenerii săi. Clasicele birouri și scaune sunt înlocuite în prezent de stații mobile, obiecte ergonomice sau suporturi care să modifice poziția aparaturii în funcție de nevoile angajatului. Pentru a beneficia de un mobilier de birou complet adaptat spațiului și cerințelor, companiile apelează la designerii care urmează proceduri și tehnici optime pentru a crea piesele perfecte pentru un mediu de lucru eficient. Funcționalitatea spațiului este importantă, de aceea designerii de mobilier proiectează obiectele dorite în funcție de dimensiunea birourilor pentru a nu se pierde ideea de loc deschis și aerisit.

5. Servicii de branding

Sediul oricărei companii este o carte de vizită și fereastra către valorile promovate de organizație. Designul spațiului de birouri depinde foarte mult de profilul societății, însă când intri într-o firmă decorul trebuie să îți prezinte domeniul de activitate, cultura organizațională și etica muncii. Branding-ul descrie o companie și arată ceea ce face, oferindu-i identitate.

 

Serviciile de branding nu se limitează doar la locurile cheie dintr-un birou unde să fie afișat logo-ul firmei, ci se folosesc culori mărcii pentru decorul pereților sau al mobilierului. Scaunele pot fi în nuanțele care compun logo-ul sau suporturile de pahare pot fi realizate sub forma acestuia. Practic, orice element vizual poate fi utilizat pentru a scoate în evidență compania. Branding-ul reprezintă o motivație puternică pentru angajați și o modalitate prin care li se impune respect partenerilor de afaceri. Atitudinea, performanța, inovația și profesionalismul companiei sunt foarte bine puse în valoare prin astfel de servicii dedicate amenajării spațiului de birouri.

 

Amenajările realizate cu elemente standard sunt tot mai des înlocuite sau completate cu produse personalizate. Un design inovativ și modern va motiva angajații să lucreze la capacitate maximă, susține imaginea companiei și contribuie la crearea unui mediu de lucru plăcut.  

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata