Află mai multe despre implanturile dentare, de la Omnia Dental

Dacă lipsesc unul sau mai mulți dinți, atunci acest lucru nu este doar o problemă de masticație. Multe sisteme ale corpului încep să funcționeze într-un mod diferit. Mai mult, nu numai funcțiile digestive sunt afectate. Conform celor mai recente studii, schimbarea mușcăturii dinților poate avea un efect profund asupra coloanei vertebrale, a posturii și a mușchilor gâtului. De fapt, încă nu este pe deplin înțeleasă întreaga complexitate a corpului uman și despre cum încearcă acesta să compenseze pierderea unuia sau mai multor dinți. Dar ceea ce știm sigur este că, lipsa de sarcină masticatorie într-o zonă anume din maxilar duce la resorbția osului și atrofia țesuturilor moi din acea zonă, întrucât organismul „nu vede” nevoia de a „hrăni” țesuturile acolo unde nu există dinți.

De ce avem nevoie de implanturi dentare?

În absența unui dinte, țesutul osos din acest loc începe să se resoarbă, iar gingiile se „lasă”. Și cu cât acest proces este mai lung, cu atât sunt mai puține șanse să se compenseze pierderea. Prin urmare, este recomandabil să corectezi situația într-un stadiu incipient.

În trecutul recent, medicii stomatologi recomandau așa-numitele „punți” pentru a restabili un dinte lipsă. O punte dentară provoacă o supraîncărcare a altor dinți și nu oprește procesul de pierdere a țesutului osos și a gingiilor. Iar dintele care rămâne „suspendat în punte” nu transferă sarcina masticatorie pe maxilar. Această problemă a fost rezolvată doar prin tratamentul cu implanturi dentare.

Plasarea unui implant dentar în locul unei rădăcini înlocuiește în mod fiabil un dinte lipsă. Nu cu mult timp în urmă, acest tip de tratament implica o procedură chirurgicală dificilă – implanturile erau mari, iar respingerea lor era des întâlnită.

Implanturile dentare moderne sunt destul de fiabile, cu o lungime de numai 4-16 mm. Acest lucru a simplificat foarte mult procedura chirurgicală per ansamblu. Instalarea unui implant devine mai ușoră decât extracția un dinte mai dificil.

Ce implanturi dentare să alegi?

În prezent există foarte mulți producători de implanturi în întreaga lume. Acestea sunt diverse companii care produc singure implanturi sau doar le proiectează și comandă producția la alte fabrici din întreaga lume.

Omnia Dental folosește cu încredere implanturi dentare de la producătorii cu o reputație solidă.

Straumann produce implanturi de peste jumatate de secol. Experiența acestei companii este unică, iar costul implanturilor pe care le produce este justificat de cercetările științifice pe termen lung și de rezultatele funcționării acestora.

De asemenea, la Omnia Dental poți alege implanturi de la brandul german Bredent. Această companie este prezentă pe piață încă din anii 70. Este una dintre pionierii implantologiei cu încărcare imediată, fiind brandul care a lansat celebrul sistem Fast&Fixed.

Care sunt caracteristicile tratamentului cu implant dentar?

În medie, instalarea unui implant durează 10-15 minute. După finalizarea procedurilor, pacientul primește un certificat pentru implanturile instalate, indicând toți parametrii și numărul lotului. Cu ajutorul acestui document, orice medic va ști ce produse au fost folosite și va putea ajuta pe viitor la întreținerea implantului.

După ce implantul a fost plasat, se poate realiza o coroană temporară, dacă este necesar. În procedura clasică, după ce implantul este plasat gingiile se suturează și implantul este lăsat să se integreze în os timp de 2-3 luni. După aceea, se poate face o coroană permanentă.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata