Ce pârtii de schi ai la dispoziție în Maramureș

37

Iarna este perioada sărbătorilor, dar se apropie și momentul în care îți poți lua schiurile din cui și cheile de la mașină ca să pornești pe drumul spre pârtie. Mai jos ți-am pregătit câteva recomandări pentru a te pregăti de schi, precum și câteva pârtii de schi din zona Maramureșului. 

 

Cum te pregătești pentru schi

 

Pentru o vacanță la schi deosebită este indicat să îți iei câteva măsuri de precauție înainte de a pleca la drum:

  • Inspectează mașina – cu minimum două-trei zile înainte de a pleca la munte verifică presiunea anvelopelor, dacă rezervorul este plin, cum merg frânele (cu atât mai mult dacă vei merge pe zăpadă), cum este bateria, uleiul etc. De asemenea nu uita să te ocupi și de o verificare asigurare auto. Astfel, vei avea confortul de a ști că în cazul unui eventual eveniment neplăcut mașina ta este asigurată;
  • Stabilește ce haine vei purta – vei avea nevoie de echipamentul pentru schi precum și de o ținută smart pentru cina la restaurant. Pentru drumurile scurte prin stațiune îți poți lua o pereche comodă de blugi și un pulover. Dacă stai mai multe zile, pune în bagaj și o pijama;
  • Alcătuiește o listă cu tot ce ai nevoie, de la haine la accesorii pentru munte (ochelari de soare, cască, fular sau o bandană), obiecte de toaletă (machiaj, cremă de față, periuță de dinți, cremă cu factor de protecție solară, eventual medicamente), gadgeturi (telefon, încărcător, tabletă etc.).

 

Pârtii de schi în Maramureș

Maramureșul este cunoscut pentru mâncărurile locale delicioase, colindele specifice sărbătorilor și alte tradiții respectate cu sfințenie. Totuși, dacă locuiești în apropiere, trebuie să treci măcar o dată pe la pârtiile de schi din această zonă a țării. Concurează cu succes cu pârtiile din zona Brașovului, dar sunt mai puțin aglomerate. Iată, în cele ce urmează, câteva dintre pârtiile din Maramureș. 

 

Stațiunea Mogoșa

Se află la poalele masivului Mogoșa, la aproximativ 90 de minute distanță de Satu Mare. Zona schiabilă are aproximativ 3,5 kilometri de pârtii. Acestea pornesc de la o altitudine de 690 de metri și ajung până la aproximativ 950 de metri. 

Pârtia cu același nume pornește de la 1.246 de metri și coboară aproximativ 550 de metri. Beneficiază de un telescaun și are un grad ridicat de dificultate. Porțiunea din partea de sus este mai abruptă. Zona superioară, numită local Moski, este recomandată mai ales pentru schiorii experimentați și se este dotată cu teleschi. 

Accesul se face dinspre Baia Mare spre Baia Sprie, pe DN18. De la ieșirea din Baia Sprie vei merge pe serpentine. Fii atent la indicatorul cu Stațiunea Mogoșa, de unde  vei mai avea de mers aproximativ 1,5 kilometri. 

Pentru a avea o vacanță liniștită în aceste zone de poveste nu uita să îți faci asigurari auto Satu Mare. Rezolvând aspectele administrative înainte de schi, zilele la munte vor fi mult mai plăcute. 

 

Domeniul schiabil de la Cavnic

Cavnicul se află la aproximativ 25 de kilometri de Baia Sprie. Se bucură de mai multe pârtii de schi, dintre care se remarcă Pârtiile Roata și Pârtiile Icoana.

În zona Roata ai acces la șapte pârtii cu niveluri diferite de dificultate, trei pârtii de nivel ușor (140 de metri, 160 de metri și 1.030 de metri), două de nivel mediu (920 de metri și 2.250 de metri) și două pârtii cu nivel ridicat de dificultate (800 de metri și 1.000 de metri). Pentru perioadele cu puține precipitații există tunuri de zăpadă. 

Dacă ești începător, aici poți învăța să schiezi ca un as, deoarece ai acces la o școală de schi. Poți chiar încerca să practici snowboardul. Instructorii îți vor sări în ajutor pentru a-ți explica lucrurile de bază. Domeniul schiabil are o bandă de urcare și o parcare fără plată. 

Pârtiile Icoana au o lungime cuprinsă între 800 de metri și 2.200 de metri, fiind recomandate atât pentru începători, cât și pentru profesioniști. Se află la aproximativ 200 de metri de Pârtiile Roata. Beneficiază de baby lift, trasee pentru snowtubing și pârtie pentru sănii. 

 

Dacă locuiești în Maramureș sau în orașele din apropiere, vei găsi pârtii de schi de calitate la doar o oră-două de mers cu mașina. Pregătește-ți echipamentul de schi. Distracția poate începe!


Urmăriți FINANCIARUL.RO și pe Google News