Vodafone intenţionează să elimine sute de locuri de muncă

147

Compania Vodafone intenționează să micșoreze costurile, în contextul deteriorării condiţiilor de pe piaţă. În acest sens, grupul britanic de telefonie va elimina sute de locuri de muncă, majoritatea la sediul central din Londra.

Aatfel, grupul britanic de telefonie intenţionează să elimine sute de locuri de muncă, majoritatea la sediul central din Londra.

În contextul angajaţilor, Vodafone are aproximativ 104.000 de angajaţi la nivel mondial, dintre care 9.400 în Marea Britanie, conform informațiilor publicate de ft.com, care citează surse din apropierea discuţiilor.

Iar informaţiile publicate de sursa menționată au venit după ce Vodafone a anunţat în luna noiembrie a anului trecut că va lua măsuri de reducere a costurilor în valoare de un miliard de euro, în contextul deteriorării condiţiilor de pe piaţă.

În contextul de administrare, simutaln, directorul general de la Vodafone, Nick Read, a demisionat, punând capăt unui mandat în care cotaţia acţiunilor grupului de telecomunicaţii s-a redus la jumătate, iar boardul companiei şi-a exprimat nemulţumirea faţă de progresele realizate sub conducerea lui Nick Read.

Financiar, la începutul acestei săptămâni, Vodafone a ajuns la un acord privind vânzarea operaţiunilor sale din Ungaria către compania locală de IT 4iG şi fondul de stat Corvinus, urmând să primească suma de 1,7 miliarde de euro ca urmare a acestei tranzacţii.

În contextul mondial, Vodafone operează reţele mobile şi fixe în 21 de ţări şi colaborează cu reţele mobile în alte 48 de ţări. La 31 martie 2022, compania avea peste 300 de milioane de utilizatori de servicii mobile, peste 28 milioane de utilizatori ai serviciilor de broadband fix şi 22 de milioane de clienţi ai serviciilor TV.

În România, Vodafone a înregistrat venituri din servicii de 764 milioane euro în anul fiscal încheiat la 31 martie 2022, iar baza de clienţi a Vodafone România a ajuns la 11,1 milioane la 31 martie 2022.

Vodafone se retrage din Ungaria

În altă ordine de idei, amintim că Vodafone se retrage din Ungaria după ce a vândut operațiunile sale către o companie locală de IT. Astfel, retragerea companiei de pe piață va consolida controlul exercitat de premierul Viktor Orban asupra sectorului telecomunicaţiilor.

În această ţară, compania britanică de telefonie Vodafone a ajuns, luni, 9 ianuarie, la un acord în ceea ce privește vânzarea operaţiunilor sale din Ungaria către compania locală de IT 4iG şi fondul de stat Corvinus, aceasta urmând să primească suma de 1,7 miliarde de euro după realizarea acestei tranzacţii.

Această tranzacţie, care a fost anunţată pentru prima dată în luna august a anului 2022, ar urma să dea naştere celui de al doilea mare operator de telefonie mobilă din Ungaria.

Sursa: Capital.ro

Financiarul

Fi la curent cu ultimele noutăți financiare. Accesează cele mai relevante știri online pe Financiarul.ro. Va aducem zilnic știri din economice, noutăți interne și externe.  Citește zilnic cele mai noi știri online