Cum se hidroizolează corect terasele?

Sunt mai mulți proprietari care și-ar dori să aibă o terasă, chiar și una mică, pentru a-și construi un spațiu destinat relaxării, în care să poată să stea cât mai departe de agitația din orașe. Deoarece acestea sunt la foarte mare căutare, tot mai mulți dezvoltatori au început să facă terase pentru construcțiile noi, astfel încât proprietarii să se poată bucură de astfel de spații.

Cei care au deja terase, dar și cei care acum le construiesc, trebuie să nu uite de hidroizolație pentru că doar cu ajutorul acestora vor putea să obțină cele mai bune rezultate și un nivel de confort sporit.

Ce este acoperișul terasă?

Înainte de a vorbi despre hidroizolatii terase este important de explicat ce este de fapt un acoperiș terasă. Acesta este de fapt o construcție care ține locul acoperisului plan și care se montează deasupra unui etaj spațiul acesta este tot mai des întâlnit în orașe și la acoperișurile de bloc. Este folosit în mod normal că spațiu pentru recreere și îi ajută pe proprietari să se bucure de fiecare metru pătrat existent pe clădire. În plus, un astfel de spațiu permite amenajarea interesantă, inclusiv cu zone verzi, cu umbrelute sau cu șezlonguri.

Ce sunt hidroizolatiile și de ce se folosesc pe terase?

Hidroizolatiile în construcții sunt acele structuri etanșe, omogene și continue care asigura protecție clădirii și elementelor sale împotriva surselor de apă și umiditate naturală. Este foarte important că toate lucrările de hidroizolatii să fie făcute corect ele fiind de fapt cele care au rolul de a proteja stratul de suport de apă oferind etanseitate. De asemenea, aceste lucrări sunt esențiale pentru a oferi integritate structurală clădirii. Tot cu ajutorul hidroizolatiilor este prevenită deteriorarea materialelor prezente pe stratul suport.

Hidroizolațiile sunt și cele care stopează infiltrațiile și formarea de mucegai ajutând la sănătatea optimă a locatarilor. Cu ajutorul hidroizolațiilor sunt prevenite reparațiile costisitoare și acoperișul terasă va dura astfel mult mai mult. Lucrările foarte bune de hidroizolare sunt cele care fac că prețul clădirii să crească.

Modul în care se hidroizoleaza o terasă circulabila

Atunci când este vorba despre terase circulabile se folosesc hidroizolatii pentru a ajută structura portantă să rămână în siguranță. Betonul spre exemplu nu este un material impermeabil, dar poate fi izolat foarte ușor cu ajutorul aditivilor. Un sistem foarte des întâlnit în domeniul hidroizolatiilor este cel multistrat cu membrane hidroizolante sau cu carton bituminat.

Hidroizolarea teraselor circulabile consistă în aplicarea mai multor straturi de membrane care sunt realizate din materiale variate așa cum sunt bitumul și silicatul sau poliuretanul și PVC-ul, acestea fiind materiale care acționează pe post de barieră, împiedicând pătrunderea apei în structuri.

Pentru că acoperișul să fie proiectat corect se vor lua în calcul destinația lui și dimensiunile. Spre exemplu, în cazul unei terase circulabile se va ține cont de suprafață dar și de modul în care se va circulă pe terasă. Contează de asemenea și condițiile climatice specifice zonei, pentru că hidroizolatiile nu se pot pune decât în condiții climatice optime.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata