Lucrări de întreținerea și izolarea casei la interior și la exterior

0

La casă se fac diferite lucrări de izolație prin metode speciale, executate de persoane care au experiență în acest domeniu. Există firme specializate în astfel de lucrări, costurile pot fi recuperate în timp, pentru că se vor reduce facturile la energie.

Izolarea acoperișului casei

Dacă suprafața acoperișului nu este izolată apar pierderi de cădură destul de mari, chiar și de 25-30%. Acesta este principalul motiv pentru care se face izolarea acoperișului. În plus, o bună izolare ajută și la protejarea țevilor care pot fi afectate de temperaturile scăzute.

Acoperișul reprezintă cea mai mare suprafață pe lângă fațada clădirii unde pot fi reduse pierderile de căldură. În concluzie, astfel de lucrări de izolarea acoperișului trebuie făcute dacă doriți să vă reduceri costurile de încălzire. Având în vedere faptul că aerul cald se ridică în sus este de înțeles importanța izolației acoperișului, pentru păstrarea căldurii din interiorul casei.

La fiecare casă trebuie să se realizeze izolarea optimă a acoperișului, iar pentru aceasta sunt firme specializate care fac astfel de lucrări la un nivel profesional. Există și firme care execută lucrări de hidroizolații terase, hidroizolații bazine, piscine, poduri și pasaje, fundații, parcări, rampe de acces.

Fiecare proprietar decide ce tip de izolație va face în funcție de bugetul pe care îl are și de dorințele sale. Metodele de izolare depind de condițiile generale ale acoperișului și pot fi:

  • Punerea materialului de izolație printre grinzi în interiorul clădirii, astfel se opresc pierderile de căldură. Izolare cu vată minerală printre căpriori.
  • Punerea materialelor de izolare sub grinzi.

Ce tip de materiale sunt potrivite pentru lucrările de izolarea acoperișului? Materialele de izolare nu sunt scumpe și nici lucrările nu costă foarte mult, deci cheltuielile nu vor fi mari. Se folosesc: granule, vată minerală, spumă pentru țevi, plăci speciale ușor manevrabile. Diferența este dată de calitate, de proprietățile lor de conducere a căldurii, de protecția împotriva umezelii și rezistența ignifugă.

Sunt și materiale vegetale pentru lucrări de izolare, din paie, cânepă, in, plută, alge, celuloză, stuf, fibre de lemn. Se poate folosi chiar și lână de oaie. De asemenea, un material folosit este silicatul de calciu și argila expandată. Proprietățile izolatoare ale unui material sunt cele care fac diferența, cu cât sunt mai bune cu atât conductivitatea termică a unui material izolator este mai redusă.

Pentru a face o bună izolație trebuie să știiîn ce cantitate să utilizezi un material, indiferent pe care l-ai ales. Cele mai bune materiale sunt cele care au proprietăți de izolare bune chiar dacă grosimea lor este mică. Alegerea lor depinde de fiecare proprietar în parte, în funcție de dorințele acestuia, el va ține cont de proprietățile materialelor și de prețul lor. În funcție de buget, de satisfacerea nevoilor individuale, va alege ce tip de materialeste potrivit petru izolarea și renovarea propriei case.

Investiția în aceste lucrări de izolare merită pentru că se vor economisi mulți bani pe termen lung dacă acoperișul este foarte bine izolat, lucru care se va vedea în facturile la energie. Majoritatea proprietarilor cunosc importanța acestor lucrări și își doresc să le facă în dorința de a economisi costurile de încălzire. Lucrările nu sunt complicate, trebuie făcute din timp, înainte de renovarea casei. Unii au cunoștințe tehnice, sunt pricepuți în realizarea acestor lucrări și decid să le facă singuri. Ideal ar fi totuși să apeleze la experți pentru a fi siguri că lucrarea va fi de calitate.

Ei trebuie să aibă în vedere și faptul că atunci când lucrarea de izolare nu este bine realizată se poate ajunge la formarea igrasiei și a mucegaiului. Acesta poate devenio adevărată problemă, pentru că mucegaiul se dezvoltă rapid și este destul de greu apoi să scapi de el, să faci tratamentele pentru combaterea formării lui. În concluzie, angajarea unui specialist este necesară, mai ales că sunt firme care execută astfel de lucrări la un preț accesibil.

Alte lucrări necesare la o casă sunt izolarea pereților, izolarea podelelor, izolarea ușilor, izolarea ferestrelor, asigurarea ventilației în interiorul casei, prevenirea și combaterea igrasiei, mucegaiului și a condensului. Foarte importantă este și izolarea casei la nivelul solului pentru că astfel se reduc pierderile de căldură de 15% prin podea.

Asigurarea ventilației sau a unui curent liber de aer proaspăt poate preveni cu siguranță formarea condensului în locuință. Este nevoie de ventilație și pentru a respira aer curat în casă. Se face în spațiul central al casei, dar și în zona acoperișului și sub podelele de lemn ale casei. Dacă sunt coșuri și la acestea este necesară asigurarea ventilației. Anumite crăpături la uși, ferestre, în structura casei, pot duce la crearea disconfortului. Din cauza acestora pot avea loc pierderi de căldură și astfel cresc facturile la energie. Pentru prevenirea pierderilor de căldură se pot face lucrări deizolare a ușilor și respectiv a ferestrelor, mai ales că aplicarea unor materiale de izolare este ușoară și nu constă foarte mult.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata