Rezultate financiare preliminare: Cifra de afaceri LIFE IS HARD ajunge la 25 mil lei, iar profitul net la 4,5 mil lei în 2022

86

Companiile în care LIFE IS HARD are dețineri au înregistrat, de asemenea, o serie de performanțe în 2022.

Performia Finance, companie deținută în proporție de 40% de LIH, a generat la finele anului 2022 o cifră de afaceri de  2,85 mil. lei, însemnând un plus de 26,20% la nivel de business și o îmbunătățire cu 12,07% a profitabilității. Focusul în 2022 a fost pe creșterea portofoliului de clienți, care să extindă, astfel, capacitatea de operare a companiei pe categoria IMM.

În ceea ce privește Innobyte Solutions – deținută integral de către LIH – compania și-a crescut reziliența și fundamentarea profitabilității pe termen mediu și lung, pentru acces mai facil la specialiști. Demersul a fost susținut prin lansarea unei noi linii de business având la bază platforma VTEX – aflată în creștere accelerată a cotei de piață la nivel global. Noua oportunitate de business valorificata a implicat, în prima parte a anului trecut, scăderi ale performanței financiare comparativ cu 2021, însă efectele pozitive au apărut rapid: ultimul trimestru din 2022 a fost, pentru Innobyte, cel mai bun din întreaga istorie a companiei, iar noua linie de business a adus un plus de peste 900 mii lei în cifra de afaceri, care este în sumă de 9,72 mil. lei, influențând pozitiv profitabilitatea. În același timp, Innobyte a dat startul mai multor proiecte noi de amploare, care vor genera plusuri vizibile în 2023.

Cele două companii au intrat în portofoliul LIFE IS HARD în 2020 (Performia Finance), respectiv în 2021 (Innobyte Solutions – demers finalizat în cursul anului 2022).

În ceea ce privește 2023, pentru LIFE IS HARD anul în curs reprezintă începutul unui nou ciclu de creștere, cu accent pe relevanța în piață a competențelor deținute. Ne propunem ca leadership-ul LIH în zona de digitalizare în Insurance să fie punctul de start al unui ecosistem regional, având LIH Ventures ca vehicul și braț de inovare, iar toate companiile în care avem astăzi dețineri înregistreze creștere, precizează CEO-ul companiei.

Raportul privind rezultatele financiare preliminare pe anul 2022 poate fi consultat aici https://www.lifeishard.ro/for-investors/, respectiv pe website-ul BVB (www.bvb.ro).

LIFE IS HARD (LIH) este listată pe piața AeRo din 8 decembrie 2015, iar din octombrie 2021 acțiunile LIH au fost incluse in indicele BET- AeRo, dezvoltat de Bursa de Valori București pentru această piață.

 

Despre LIFE IS HARD | Work Soft

LIFE IS HARD este prima companie românească de software listată la Bursa de Valori București, piața Aero (2015), și are expertiză avansată în proiecte de digitalizare pentru companii și comunități. Performanțele LIFE IS HARD au determinat prezența succesivă a companiei în topurile Deloitte CE Technology Fast 50 si FAST 500 EMEA (include Europa, Middle East și Africa) și au adus constant comunității de business din România recunoaștere a performanțelor în IT&C, prin nominalizări și premii la competiții internaționale de top. Mai multe informații despre activitatea LIFE IS HARD sunt disponibile pe www.lifeishard.ro

Financiarul

Fi la curent cu ultimele noutăți financiare. Accesează cele mai relevante știri online pe Financiarul.ro. Va aducem zilnic știri din economice, noutăți interne și externe.  Citește zilnic cele mai noi știri online