Administrația Trump pregătește licitarea petrolului din refugiul faunei sălbatice din Alaska

2

Administrația Trump va deschide miercuri licitații pentru închirierea de foraje într-un refugiu de viață sălbatică arctică din Alaska, în ciuda interesului arzător din partea industriei de petrol și gaze și a angajamentului viitorului președinte ales, Joe Biden, de a proteja regiunea.
Măsura se numără printre o serie de eforturi de ultim moment al guvernului președintelui Donald Trump pentru a extinde dezvoltarea combustibililor fosili și a mineralelor în Statele Unite, înainte de a părăsi funcția în două săptămâni, bazându-se pe încercarea sa de a maximiza producția internă, în ciuda obiecțiilor ecologiștilor. .

Oficialii Biroului de Administrare a Terenurilor din Statele Unite au programat să deschidă și să citească ofertele primite de la sfârșitul lunii decembrie pe mai mult de 1 milion de acri (4.000 de kilometri pătrați) din Refugiul Național al Vieții Sălbatice Arctice de pe versantul nordic al Alaskăi în timpul unui videoclip live difuzat miercuri dimineață.

Nu este clar dacă această mișcare va crește averea producției de petrol din Alaska, care a scăzut de zeci de ani. Până în prezent, singurul ofertant clar al proprietății, care este probabil să fie mai costisitor de dezvoltat decât suprafața petrolieră în cele 48 de state inferioare, este o agenție de stat din Alaska.

Statul a fost odată al doilea cel mai mare producător de petrol brut din Statele Unite doar în Texas, pompând peste două milioane de barili de petrol pe zi la sfârșitul anilor 1980. Anul trecut a înregistrat în medie mai puțin de 470.000 barili de petrol, deoarece dezvoltarea regiunilor de șist din Statele Unite ale Americii a făcut din alte state, în special New Mexico și Dakota de Nord, avangardele pentru o nouă dezvoltare.
Vânzarea drepturilor de foraj se desfășoară în ciuda eforturilor de ultimă oră ale grupurilor de mediu pentru a asigura un ordin judecătoresc care ar fi blocat temporar vânzarea.

Aceștia au susținut că vânzarea ar pregăti calea pentru daune ireparabile unui ecosistem de tundră, care este vital pentru urșii polari și că guvernul federal nu a reușit să analizeze în mod adecvat impactul încălzirii climatice din foraj în zonă.

Un judecător federal din Alaska a respins marți cererea grupurilor de a bloca procesul de ofertare.

Deschiderea Refugiul Național al Vieții Sălbatice Arctice la foraj marchează un câștig pentru parlamentarii republicani din Alaska, care au făcut presiuni de zeci de ani să deschidă zona explorării petrolului și gazelor pentru a crea locuri de muncă și a crește veniturile statului, dar nu este clar dacă administrația Biden va permite să continue dezvoltarea.

Oficialii Casei Albe nu au vrut să comenteze vânzarea.

Un oficial al echipei Biden, care a vorbit sub condiția anonimatului, a numit vânzarea „copilul afiș pentru modul în care această administrație este deconectată la nevoile și interesele reale ale oamenilor”.
Deși se estimează că, câmpia de coastă a refugiului conține până la 11,8 miliarde de barili de petrol, nu are drumuri, trasee stabilite sau alte infrastructuri – factori care pot menține interesul companiilor de foraj la un nivel minim.

Din cauza îngrijorărilor cu privire la lipsa de participare la vânzare, consiliul de administrație al Autorității de Dezvoltare și Export Industriale din Alaska a efectuat o întâlnire de urgență cu două zile înainte de Crăciun, la care a autorizat cheltuieli de până la 20 de milioane de dolari pentru contractele de leasing al Refugiului Național al Vieții Sălbatice Arctice .

Agenția intenționează să se asocieze cu companii private pentru a se asigura că dezvoltarea merge mai departe, a spus aceasta.

O purtătoare de cuvânt a Biroului de gestionare a terenurilor în Alaska, Lesli Ellis-Wouters, a declarat că agenția „a primit interes” pentru vânzare, dar a refuzat să dezvolte subiectul.

Planul administrației Trump de a deschide regiunea se confruntă, de asemenea, cu patru procese separate deschise de ecologiști, grupuri native și state conduse de democrați care doresc să blocheze dezvoltarea energiei în zonă.

Mai multe bănci importante din Statele Unite au mai spus că nu vor finanța proiecte de petrol și gaze în Arctica.

Frank Macchiarola, vicepreședinte senior al politicii, economiei și afacerilor de reglementare din cadrul grupului comercial al Institutului American al Petrolului, a declarat că dezvoltarea Refugiului Național al Vieții Sălbatice Arctice este „o oportunitate importantă” pentru securitatea și locurile de muncă din Statele Unite, dar a declarat că cererea redusă de energie din cauza pandemiei de coronavirus ar putea afecta interesul pentru vânzarea.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata