Bosnia: Descoperirea unei gropi comune cu peste 100 de victime

Experţi legişti bosniaci au descoperit o groapă comună în care s-ar putea afla rămăşiţele a peste 100 de victime ale războiului intercomunitar din anii 1992-1995, civili musulmani dispăruţi în 1992 în regiunea Prijedor (nord-vest), a anunţat joi o sursă oficială, scrie AFP.

‘Potrivit indicaţiilor pe care le avem, în această groapă comună s-ar putea găsi rămăşiţe de la 100-147 de victime’, a declarat o purtătoare de cuvânt a Institutului bosniac pentru persoane dispărute, Lejla Cengic, citată de agenţia oficială de presă Fena.

Groapa comună se află în regiunea Donji Vakuf din Bosnia Centrală.

‘Credem că este vorba despre civili musulmani care au fost ucişi la începutul conflictului în regiunea Prijedor’, a adăugat ea.

Lucrările de exhumare vor începe în scurt timp, conform sursei menţionate.

Aproape 10.000 de persoane sunt în continuare date dispărute în Bosnia, conform statisticilor oficiale, iar descoperirea unor noi gropi comune este din ce în ce mai rară.

La sfârşitul lui 2013, experţi legişti au scos la lumină o mare groapă comună într-o fostă mină de fier din apropiere de Prijedor şi au exhumat rămăşiţe de la aproximativ 430 de victime.

Circa 1.200 din cele 3.000 de persoane dispărute în regiunea Prijedor sunt în continuare căutate, la aproape 19 ani de la încheierea războiului care s-a soldat cu 100.000 de morţi în total. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata