Cameron anunţă o nouă măsură ce vizează combatarea abuzurilor în rândul imigranţilor din UE

Marea Britanie va reduce la jumătate, de la șase la trei luni, perioada în care imigranții din Uniunea Europeană fără șanse reale de a-și găsi un loc de muncă pot să ceară ajutoare sociale, relatează marți BBC News.

Într-un articol publicat în The Daily Telegraph, premierul conservator David Cameron, care vorbește despre ‘atracția magnetică’ a beneficiilor sociale britanice, scrie că un control al imigrației este ‘vital’ în planurile executivului său.

El a subliniat că este necesar ca sistemul imigrației „să plaseze Marea Britanie pe primul loc’ și a anunțat că își va detalia planurile în cadrul unei întâlniri pe care o va avea marți cu autoritățile din domeniul imigrației.

În opinia lui Cameron, guvernarea laburistă a gestionat un sistem de asistență socială ‘fără întrebări’ ce a ‘atras imigranți în țară din motive greșite’. El citează o serie de măsuri care au intrat recent în vigoare și care vizează combatarea unor abuzuri — precum acordarea de noi puteri în anularea permiselor de conducere auto celor care nu au dreptul de a se afla în țară—, prezentându-le drept o dovadă a faptului că guvernul său construiește un ‘sistem al imigrației care plasează Marea Britanie pe primul loc’. ‘Vrem să ne asigurăm că oamenii vin aici din motivele corecte — ceea ce a presupus vizarea atracției magnetice a sistemului britanic de asistență’, a afirmat premierul.

‘Schimbăm regulile astfel încât nimeni să nu poată să vină în această țară și să se aștepte să primească ajutor de șomaj imediat. Ei trebuie să aștepte cel puțin trei luni’, potrivit lui Cameron.

‘Iar astăzi anunțăm că reducem perioada în care oamenii pot beneficia de aceste ajutoare. Europenii aflați în căutarea unui loc de muncă puteau solicita ajutor pentru căutarea unui loc de muncă (JSA) ori ajutoare pentru copii timp de maximum șase luni înainte de suspendarea acestora, mai puțin în cazul în care nu aveau perspective foarte clare de găsire a unui loc de muncă’, a scris Cameron. ‘Vom reduce perioada la trei luni, spunând foarte clar că nu te poți aștepta să vii în Marea Britanie și să primește ceva dacă nu dai nimic înapoi’, a conchis el. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata