Salah Abdeslam avea o listă cu alte posibile ţinte de atentate în Franţa

Jihadistul Salah Abdeslam, singurul terorist rămas în viaţă care a participat la atacurile de la Paris din 13 noiembrie 2015 şi care se află în prezent în închisoare, avea un calculator, ascuns într-unul din refugiile sale din Bruxelles, în care apărea o listă cu posibile ţinte de atentate în Franţa, a relatat miercuri BFM TV, transmite EFE.

Pe listă erau incluse şapte obiective, iar printre acestea figurau cartierul parizian La Defense, zona portuară din Marsilia, Parlamentul European de la Strasbourg şi aeroportul din Toulouse. Calculatorul a fost găsit în cartierul Forest din Bruxelles, unde la 15 martie s-a produs un schimb de focuri cu poliţia belgiană în care a fost ucis Mohamed Belkaid.

Într-unul dintre fişiere, care este salvat sub numele ‘Salah’, existau imagini cu gruparea teroristă Stat Islamic şi înregistrări video ale jihadistului francez Mohamed Merah, autorul atacurilor din regiunea Toulouse din martie 2012 în care au fost ucise şapte persoane.

Dar, cel mai important, în calculatorul lui Abdeslam s-au găsit fişiere cu obiective potenţiale de atentate în Franţa, precum şi cu ‘procedura’ care urma să fie folosită în comiterea acestor atentate. De exemplu, în zona portuară din Marsilia, teroriştii intenţionau să folosească drone sau un avion cu o bombă la bord, pe aeroportul din Toulouse teroriştii fie urmau să comită un atac sinucigaş fie să deschidă focul la întâmplare, iar la Parlamentul European din Strasbourg se avea în vedere un atac armat.(Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata