Un Hiroshima electronic în SUA?

Au stârnit o oarecare panică la Washington avertismentele lansate de Heritage Foundation, un think tank conservator care a fost Biblia doctrinei Reagan în timpul Războiului Rece şi care şi-a retrăit anii de splendoare în timpul lui George W. Bush.

Acum a lansat avertismentul că viitoarea mare ameninţare cu care se vor confrunta SUA va fi detonarea unei bombe nucleare, nu pe teritoriul lor, ci la 40 de mile (circa 64 km) distanţă. Rezultatul?
Un impuls electromagnetic care ar distruge până la ultimul dispozitiv electronic din ţară, de la telefoanele mobile şi până la marile grupuri electrogene din spitale, presărând oraşele şi autostrăzile cu morţi şi declanşând haosul în comunicaţii şi infrastructuri. Apocalipsa la domiciliu, notează ziarul ABC.

S-a făcut ecou al acestor avertismente, dar nu pe un ton admirativ, revista Time, care pare să vadă în acestea o revenire la vremurile politice cele mai obscure şi mai primitive. Şi nu în mod dezinteresat: Time atribuie ‘uliilor’ de la Heritage Foundation irosirea a 100 de milliarde de dolari cât a costat Războiul Galaxiilor lui Reagan şi cât s-a cheltuit pentru ‘contraprogramarea’ rachetelor URSS inclusiv când ameninţarea deja dispăruse.

Adevărul este că noul avertisment nu este lipsit de oarecare logică futuristă, sau cel puţin are legătură cu recentele informaţii potrivit cărora ar fi fost descoperire anumite ‘cyber-bombe’ instalate în principalele reţele de infrastructură ale SUA, precum conductele de gaz şi de electricitate.
Ar fi vorba de potenţiale arme de distrugere în masă amplasate în aceste reţele şi care s-ar afla în stare ‘latentă’, aşteptând să fie activate la momentul potrivit. De exemplu în cazul unui conflict între SUA şi Rusia. Sau poate cu China?

Dacă Google nu minte, atacurile asupra motorului său de căutare în China – parţial blocat la doar o săptămână după ‘instalarea’ campaniei de cenzură a Beijingului – ar putea avea o origine analogă: hackeri ultrasofisticaţi care s-ar putea afla în solda unui guvern sau al unei celule teroriste străine, într-un momemnt în care toată lumea îşi dă seama că viitorul este cel al cyber-războiului.

Cel puţin în acest sens celor de la Heritage Foundation le este clar: nimeni zdravăn la minte nu ar detona azi o bombă atomică pe teritoriul american, dar ar putea să o detoneze în spaţiul său aerian, provocând un masacru ‘electromagnetic’, ale cărui efecte devastatoare nu ar avea prejudicii pentru atacator sau eventual invadator.

Este şi motivul pentru care think tank-ul a cerut Congresului SUA şi Pentagonului ‘să intre în acţiune’ pentru a se apăra de această ameninţare. Deocamdată, pare că armata este mai receptivă decât puterea legislativă, de aceea Heritage Foundation care s-a plâns că apelurile sale nu sunt luate în seamă, le-a recomandat congresmenilor ‘să-şi închidă filtrele de cafea, să-şi închidă telefoanele mobile şi să stingă toate luminile’ pentru a-şi face o idee de cum ar fi lumea după un atac nuclear electromagnetic.

Citește și
1 Comentariu
  1. KeithTruth spune

    O sa fie in 2012. Asta e planul ONU pentru depopulare si Noua Ordine Mondiala. Profita de isteria 2012 pe care majoritatea planetei o asteapta. Media si interentul (controlate de francmasoni) ne-au injectat cu frica asta, ne chipurile previn ca ceva s-ar putea intampla in 2012. Ce o sa se intample defapt e al 3-lea razboi mondial provocat de americani impotriva tarilor musulmane, sarace si care prezinta un pericol pentru ei, gen romania, india, brazilia, iran, rusia… Eliminare nucleara ca sa puna mana pe resurse, ca sa-si poata francmasonii implini visul lor, Proiectul Venus.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata