5 instrumente tehnologice esențiale pentru seniori

26

Seniorii îmbrățișează tehnologia mai mult ca niciodată! Prin utilizarea tehnologiei, cum ar fi instrumentele de socializare sau realitatea virtuală, persoanele în vârstă pot observa o scădere a singurătății și, la rândul lor, pot avea o sănătate mentală și fizică mai bună.

 

Există multe dispozitive tehnologice care pur și simplu fac viața mai ușoară și mai sănătoasă pentru seniori. Deși există un stereotip permanent conform căruia adulții în vârstă sunt reticenți față de tehnologie, cercetările arată că 58% dintre cei de peste 65 de ani folosesc internetul.

 

Este posibil ca pensionarii din forța de muncă să fi fost deja obișnuiți să utilizeze sistemele informatice de peste 30 de ani. Cu toate acestea, noile tehnologii le ușurează viața persoanelor în vârstă pentru a rămâne în contact cu familia aflată la distanță, pentru a trăi independent sau pur și simplu pentru a obține ajutor atunci când au nevoie!

 

Iată cinci instrumente tehnologice de care seniorii pot beneficia:

 

  1. Tablete

Mulți seniori renunță la computerele și aleg tablete pentru a le oferi ecrane mai mari pentru videoconferințe cu familia, pentru a împărtăși fotografii sau pentru a face cercetări pe internet.

 

  1. Skype sau FaceTime

Aceste aplicații de apeluri video sunt populare, permițând seniorilor cu nepoți care locuiesc la distanță să suplimenteze interacțiunea față în față.

 

  1. Dispozitive de urmărire a fitness-ului

Monitoarele de fitness portabile, le facilitează seniorilor o viață sănătoasă. Dispozitivele de urmărire a fitness-ului pot monitoriza activitatea fizică și somnul, pentru a se asigura că aceștia fac suficientă mișcare.

 

  1. Depozitul online de bunuri

Pierderiel de memorie pot fi o normalitate de la o anumită vârstă. Iar cu ajutorul tehnologiei îți poți aminti foarte ușor unde ai pus un anumit lucru. Există anumite aplicații care îți scanează casa și o poți transforma într-o casă virtuală. Aici selectezi locul unde ai pus firecare obiect, deci orice senior va găsi orice are nevoie fără a mai fi necesar să facă eforturi de memorie sau să devină frustrat de aceste aspect.

 

  1. GPS pentru pași

Acest nou produs este o talpă care poate intra în pantofii unei persoane cu Alzheimer sau demență. Aceasta va ajuta la urmărirea acestora în cazul în care se rătăcesc. Prin intermediul acestui dispozitiv, puteți stabili un perimetru și puteți primi notificări dacă persoana părăsește acea zonă.

 

În industria de îngrijire a persoanelor vârstnice, puteți avea încredere în CasaNur.ro pentru a vă asigura că viața persoanei dragi și a dumneavoastră este mult mai ușoară și mai plăcută.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata