Cum alegi o chitară electrică?

68

În momentul în care cei mai mulți dintre noi cumpărăm prima chitară, știm relativ puține despre instrument și despre ce să căutăm. Pe lângă faptul că trebuie să înveți o terminologie nouă și câte puțin despre cum este construită, configurată și întreținută o chitară, este logic să te gândești și la propriile nevoi.

Deci, ce poți citi în acest mic ghid pentru începători pentru a cumpăra o chitară electrică? Care sunt considerentele vitale pentru un nou chitarist?

Învățarea unor aspecte simple ale modului în care sunt proiectate chitarele electrice, precum și stabilirea ambițiilor tale muzicale, te pot ajută să iei o decizie mai bună.

Poate fi o achiziție mare și, dacă nu faci alegerea corectă, acest lucru s-ar putea să te împiedice să înveți definitiv. Informațiile noastre sunt concepute pentru a te asigura că vei avea o chitară pe care  cânți cu plăcere, mai degrabă decât una cu care să simți frustrare. De asemenea, îți poate fi de folos pentru viitor. Fă alegerea potrivită cu prima chitară și s-ar putea chiar să o păstrezi ani de zile.

Găsirea unei chitare electrice perfecte pentru tine este un echilibru delicat între multe considerații diferite. Există câteva reguli de aur pentru a face alegerea potrivită pentru tine, pe care le-am enumerat mai jos, înainte de a aprofunda în explicații despre ce înseamnă unele dintre terminologii și componentele și mărcile chitarelor electrice.

Regulile de aur ale achiziționării unei chitare electrice:

Citește întotdeauna recenziile. În unii producători poți avea încredere aproape întotdeauna pentru a alege o chitară decentă, însă chiar și la brandurile de renume, calitatea poate fi modificată de la o chitară la altă, chiar și la același preț.

Ascultă chitara în acțiune dacă poți. Acest lucru ar putea însemna să cânți la ea într-un magazin de muzică, ceea ce este o modalitate excelentă de a testa dacă îți place sunetul și senzația. Majoritatea oamenilor preferă totuși să comande online, iar acest lucru nu înseamnă că nu poți să auzi cum sună chitară. Găsești videoclipuri YouTube cu aceasta în acțiune sau chiar videoclipuri pe site-ul producătorului. Ai grijă doar să nu te lași păcălit de amplificator sau chitarist!

Nu fă achiziții de vanitate. Cei mai mulți chitariști amatori sunt incredibil de tentați de cuvinte precum „vintage” și „ediție limitată”. Nu este nimic în neregulă în acest lucru, iar chitările își vor păstra foarte bine valoarea dacă faci o alegere înțeleaptă, dar valoarea suplimentară în ceea ce privește caracteristicile poate fi minimă dacă optezi pentru o chitară semnătură sau ediție specială.

Stabilește un buget și respectă-l. Nu este nevoie să cheltui o avere pentru a obține o chitară decentă, dar odată ce treci prin inițierea în diferite modele sau cauți printr-o gamă de chitare, este ușor să te îndrăgostești de o chitară! Fii prudent în privința asta, vezi dacă există o alternativă mai ieftină într-un design similar care îți place la fel de mult.


Urmăriți FINANCIARUL.RO și pe Google News