Cum să economisești bani. Important e să fii disciplinat și să repari ceea ce ce nu mai funcționează

Sursa foto: unsplash.com
13

În cazul în care revenirea în formă fizică la locul de muncă a fost una greoaie, în ideea în care încă te adaptezi și mai mult de atât, ți-ai păstrat obiceiul de a comanda masa în oraș, de a-ți face cumpărăturile online, chiar dacă trebuie să achiți taxele de expediere, atunci cu siguranță ai observat schimbări în bugetul tău. 

Odată cu creșterea prețurilor, este firesc să resimți acest lucru în ceea ce privește cheltuielile, mai ales dacă încă nu ai obținut o creștere salarială.

Dacă nu ești încă dispus să renunți la acest răsfăț, de a comanda mâncarea din oraș atunci când ești la job, iată ce poți face pentru a reuși să pui bani deoparte.

 

Repararea lucrurilor stricate

Nu ai nevoie de niciun studiu de-al unor cercetători britanici pentru a ști că obiectele se strică în timp. Desigur, costul reparației lor poate fi acoperit de garanție, însă doar pentru o anumită perioadă. Indiferent de situație, în loc de a renunța definitiv la obiectele nefuncționale, trebuie să ai în vedere reparația lor. De exemplu, dacă ți s-a defectat computerul și ți s-a stricat o componentă, o poți înlocui. Dacă după diagnoză ai nevoie de o placa video, după ce ți s-a ars cea veche, este foarte simplu să comanzi una nouă, la un preț accesibil, potrivită mărcii și modelului deținute. Totodată, dacă vrei să schimbi modul în care arată vechiul tău computer, deși funcțional, atunci poți opta pentru o carcasa pc. Observațiile sunt valabile și pentru laptopuri și nu numai. Important e să vezi o soluție acolo unde există o problemă. Dacă ramele de ochelari ți s-au rupt, nu e necesar să-ți achiziționezi o pereche nouă, este suficient să le înlocuiești cu altele noi.

Evidența cheltuielilor

 

Nu trebuie să pui pe o foaie tot ce cheltui, chiar dacă aceasta reprezintă o metodă eficientă de a-ți gestiona bugetul. Poți să analizezi exact în ce fel ți-ai direcționat banii lunar prin instalarea unei aplicații gratuite care ține evidența cheltuielilor în locul tău. Ai putea să aloci bani pentru fiecare segment al existenței tale: chirie, cheltuieli, îmbrăcăminte, mâncare, ieșiri, economii (pentru vacanțe, achiziționarea unei mașini și/sau a unei locuințe).

Astfel, vei ști când ai depășit bugetul propus și să compensezi prin limitarea cheltuielilor în altă parte. De exemplu, dacă în luna iunie ai ieșit foarte des în oraș, ai avut aniversări și petreceri de familie, ar fi de preferat să aștepți luna iulie pentru a-ți achiziționa o altă piesă vestimentară.

 

„Vânarea” ofertelor

Sursa foto: unsplash.com

 

Nu trebuie să te transformi într-un „vânător” care analizează zi de zi reducerile de la fiecare hypermarket, însă măcar poți profita de astfel de ocazii pentru a cumpăra o cantitate mai mare de produse al căror preț este redus. De asemenea, poți cumpăra haine în extrasezon sau atunci când sunt lichidări de stoc. Și opțiunea outleturilor este una sustenabilă, precum și schimbul de haine promovat pe foarte multe grupuri pe rețelele sociale, mai ales dacă nu te deranjează să porți ținute second hand. Totodată, nu rata promoțiile de Black Friday în ceea ce privește achiziționarea electrocasnicelor. 

 

Desigur, vor exista multe momente în care toate eforturile ți se vor părea în van, în care apar cheltuieli neprevăzute. Important este să nu te descurajezi și să nu uiți de scopul propus.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata