4 ponturi care te vor ajuta să reduci cheltuielile cu mașina în 2021

Automobilul este preferat de majoritatea persoanelor atunci când vine vorba de transportul în diverse locuri, precum job, supermarket sau destinația de vacanță. Este o metodă convenabilă, însă în același timp mulți șoferi caută trucuri care-i pot ajuta să-și reducă cheltuielile cu mașina. Din fericire, există câteva ponturi cu ajutorul cărora poți face economii în 2021.

1. Condu inteligent

 • Nu șofa agresiv; evită frânele și accelerările bruște. 
 • Evită drumurile scurte pe timp rece, deoarece un motor neîncălzit consumă de două ori mai mult combustibil.
 • Niciodată nu sta pe loc mai mult de 30 de secunde cu motorul pornit. Experții susțin că, dacă vrei să economisești bani, este recomandat să oprești motorul după jumătate de minut de stat pe loc.
 • Pentru a nu afecta aerodinamica mașinii, circulă cu geamurile închise și oprește motorul atunci când stai la semafor mai mult de 30 de secunde.

2. Redu cheltuielile legate de întreținerea autoturismului

 • Verifică frecvent cât de bine sunt umflate roțile. Dacă sunt dezumflate, anvelopele cresc consumul de combustibil.
 • Înlocuiește anvelopele ori de câte ori este nevoie și neapărat la schimbarea sezonului (găsești online anvelope de vară 205 55 r16 la preț avantajos).
 • Înlocuiește sau repară orice piesă ce poate afecta consumul de combustibil, cum sunt filtrele de aer.
 • Respectă termenul pentru reviziile tehnice. Mașinile cu defecțiuni pot consuma o cantitate mai mare de combustibil.

3. Redu cheltuielile legate de combustibil

 • Analizează opțiunile pe care le ai: anumite tipuri de combustibili “no name” au aceeași calitate precum cele comercializate de branduri cunoscute.
 • Verifică mereu prețul combustibilului la diferite lanțuri de benzinării. Poți consulta diverse aplicații care oferă o comparație a prețurilor pentru tot felul de produse, inclusiv pentru combustibili.
 • Nu folosi combustibil premium sau plus pentru un autoturism conceput să circule cu benzină/motorină normală, deoarece vei cheltui inutil niște sume mari de bani.

4. Fii la curent cu cheltuielile deductibile

Dacă ai un PFA (persoană fizică autorizată) și folosești automobilul personal în interes de serviciu, poți deduce o serie de cheltuieli, cum sunt cele de reparații, funcționare (combustibil) și întreținere. Cheltuielile sunt deductibile limitat la un singur autoturism per PFA.

 

De asemenea, dacă folosești autovehiculul personal în interesul firmei la care lucrezi, poți solicita ca angajatorul să-ți deconteze anumite cheltuieli, precum cele de alimentare cu benzină, reparații sau întreținere. Completează cu grijă toate documentele ce fac diferența între deplasările în scop de serviciu și cele personale.

 

Prin urmare, informându-te și acordând puțină atenție, poți reduce considerabil costurile legate de mașină.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata