Facebook-ul sau Twitter-ul, instrumente folosite de spărgătorii de case

– Vara este o perioada perfecta pentru spargerea caselor. Marile orase se golesc si devin locul de actiune perfect pentru spargatorii de case, care au succesul asigurat mai mult datorita neatentiei proprietarilor decat datorita abilitatilor personale. Nu trebuie sa uitam ca si ei sunt parte din societatea in care traim si utilizeaza retele sociale cum ar fi Facebook, Hi5 sau Twitter la fel ca noi, iar acestea se pot transforma in adevarate instrumente de “lucru”.

.

Specialistii in informatica si securitate civila ne avertizeaza ca informatiile pe care le introducem in proflurile de pe retelele sociale nu fac altceva decat sa-i ajute pe hoti sa obtina informatii valoroase despre posibilele “victime”.

Retelele sociale s-au transformat intr-un mod de viata al tinerilor de astazi, care isi umplu profilele si paginile de grup de informatii despre ei, despre activitatile pe care le desfasoara, despre excursiile pe care le vor face, despre prietenii si familia lor.

Toate informatiile pe care le considera importante pentru a socializa sunt acolo, aproape la indemana oricui.

Tehnici folosite la spargerea caselor

Tot mai multe usi de intrare permit blocarea usii pe dinafara fara cheie, confort care ne poate face sa consideram ca usa este inchisa si ca nu mai este nevoie de inchiderea ei cu cheia. Acest lucru nu face altceva decat sa usureze munca hotului, care poate deschide usa cu ajutorul unei banale cartele semiflexibile din plastic. Este simplu. Nu genereaza nici cea mai mica zgarietura si nu face zgomot. In Spania, de exemplu, spargerile de acest tip sunt deja la ordinea zilei.

O alta tehnica folosita de hoti este intratul pe geam, mai ales in cazul apartamentelor de la parter, dar si a celor de la etajul 1, la cladirile care permit escaladarea. Mai mult, specialistii in securitate civila atrag atentia ca mai exista si alte tehnici, cum ar fi efractia in timp ce proprietarii dorm, tehnica ce poate fi combinata si prin utilizarea unor gaze pentru a-i adormi pe propietari.

In plus, se amintesc si tehnicile clasice de a se da drept functionari ai Postei, reprezentanti ai firmelor de utilitati sau chiar instalatori.

Gardianul

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata