5 elemente esențiale în decorul unui restaurant mic și primitor

Dacă ai un local de mici dimensiuni, însă dorești să îl transformi într-unul dintre cele mai apreciate din oraș, să știi că un decor potrivit poate fi irezistibil pentru clienți. Un restaurant mic poate căpăta o înfățișare glam, elegantă, intimă și familiară sau rustică. Totul depinde de viziunea ta și de atmosfera pe care dorești să o creezi.

Pentru a-ți amenaja localul, nu ai nevoie de proiecte complexe și planuri interminabile, ci doar de puțină inspirație, soluții simple și câteva trucuri eficiente.

Află mai jos care sunt principalele 5 elemente de decor ale unui restaurant mic și cochet!

1. Folosirea strategică a culorilor

Nuanțele joacă un rol incredibil de important în estetica generală a localului. Pereții deschiși la culoare pot insufla o atmosferă proaspătă, de weekend relaxant petrecut între prieteni. Pe de altă parte, un tavan pictat în tonuri închise poate crea senzația de romantism, făcând spațiul să pară mai intim.

De aceea, dacă restaurantul tău nu redă întocmai starea pe care dorești să o creezi, poți construi această impresie la nivel vizual, prin revopsirea pereților și a tavanului.

2. Lumina naturală

Multe cafenele și puburi au un aspect ponosit, întunecat și învechit. Asta se întâmplă atunci când lumina naturală nu este folosită eficient.

Indiferent câte ferestre ai la dispoziție, pune-le în valoare și permite razelor de soare să pătrundă în local. Încadrează geamurile cu perdele deschise la culoare, vaporoase și chiar transparente. Poți găsi online peste 1000 de modele de perdele dintre care să alegi.

De asemenea, renunță la decorațiunile inutile de pe pervaz, lăsând zona cât mai aerisită cu putință.

3. Utilizarea oglinzilor

Acesta este un truc extrem de bun pentru cei care vor să amplifice vizual o încăpere. Bineînțeles, oglinzile trebuie folosite cu grijă, căci nu ai dori ca vizitatorii tăi să devină confuzi, să se rătăcească sau să le fie distorsionată percepția asupra spațiului.

Din acest motiv, experții în design recomandă folosirea oglinzilor în partea de sus a peretelui, poate chiar deasupra canapelelor. Astfel, restaurantul va părea mai mare, însă fără să creeze disconfort.

În plus, oglinzile reflectă foarte bine lumina de afară, ajutându-te să creezi mai multă lumină naturală în interior și, drept consecință, deschizând și mai mult spațiul disponibil.

4. Țesăturile pentru mese și scaune

Materialele, imprimeurile și texturile folosite în restaurant influențează extraordinar de mult aspectul localului.

Dacă îți dorești să creezi o atmosferă caldă și primitoare, folosește suporturi pentru farfurii din bambus, fețe de masă din bumbac și huse pentru scaune în nuanțe neutre.

Stai departe de culorile închise și de materialele prea grele și pretențioase pentru specificul restaurantului tău. Evită catifeaua, tonurile de maro întunecat și texturile dure.

5. Corpurile de iluminat și decorațiunile

După ce te-ai ocupat de toate aspectele de mai sus, nu îți rămâne decât să ajustezi detaliile. Nu subestima acest pas, el fiind la fel de important, dacă nu chiar esențial pentru conturarea unei atmosfere primitoare.

Când spațiul disponibil este limitat, proporțiile sunt vitale. Trebuie să găsești un echilibru și să eviți cele două extreme: un local ce pare gol și lipsit de personalitate sau un local ticsit, încărcat, care creează senzația de sufocare.

Pentru a obține un rezultat excelent, optează doar pentru câteva decorațiuni cheie, care să dea un sentiment de familiaritate. Pune pe mese vaze cu flori sau niște lumânări parfumate, investește în câteva tablouri cu peisaje și plasează strategic câteva lămpi discrete, cu abajur și lumină caldă.

Nu în ultimul rând, pentru a finaliza designul și pentru a cuceri definitiv orice client, concepe un playlist potrivit, care să se audă în surdină. Muzica relaxează, destinde și binedispune, așa că nu omite acest ultim pas!

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata