5 motive pentru care fotoliul este mai bun decât orice scaun

Ca un vechi prieten fidel, fotoliul perfect este confortabil, mereu gata să te facă să te simți mai bine. Nimic nu se aseamănă cu senzația de scufundare în fotoliul tău preferat după o zi grea, mai ales dacă ai alături o ceașcă aburindă cu ceai sau un pahar de vin.

Din punct de vedere tehnic, un fotoliu este „un scaun mare și confortabil, cu suporturi laterale pentru brațele unei persoane”, însă definiția nu surprinde caracterul și personalitatea care stau la baza acestui obiect de mobilier.

Indiferent de motiv, fotoliile pot crea imediat un sentiment de calm și liniște în casa ta, cel mai probabil, datorită funcției lor principale: oferă un loc de odihnă și confort. În mod obișnuit, fotoliile pot fi amplasate în living, dar, nu se găsesc, exclusiv, acolo. Probabil, te-ai mai întrebat dacă e cazul să investești banii într-un fotoliu sau să îți cumperi un scaun. Deseori mai ieftine, scaunele au, practic, aceeași funcționalitate. Și, totuși, de ce să alegi un fotoliu? Iată primele cinci motive dintr-o listă lungă.

Fotoliile sunt confortabile

Fără niciun dubiu, principalul atu al unui fotoliu este gradul de confort pe care îl oferă. Fotoliile au perne moi, un șezut, de cele mai multe ori, moale și spătare care susțin nu doar spatele ci și gâtul. Bineînțeles, există numeroase tipuri de fotolii, dar, multe dintre ele au spătare generoase, care îți permit chiar să adormi, pentru câteva minute acolo, dacă ești obosit.

Nu putem spune același lucru despre un scaun. Adesea cu șezut tare, cele mai multe nu au un spătar înalt și sunt concepute să petreci pe ele maxim o oră. Apoi… începi să amorțești. Excepție fac scaunele de birou, dar, acestea sunt mult mai asemănătoare cu fotoliile. Având în vedere că, de multe ori, sunt prețuri accesibile la fotolii, este mult mai avantajos să cumperi unul în detrimentul scaunelor.

Fotoliile îmbie la relaxare

Alături de canapele, fotoliile sunt cele pe care vrei să te așezi, dacă ai obosit sau vrei să te simți confortabil, cu o carte sau cu o tabletă în mână. Pune un scaun lângă fotoliu, cheamă pe cineva în vizită și vezi unde se va așeza întâi. Punem pariu că va alege fotoliul?

Fotoliile pot fi transformate în paturi

Câteva modele de fotolii au și această funcționalitate – se pliază și depliază și pot să fie folosite pe post de paturi. Aceasta este o idee grozavă pe care să o aplici dacă știi că ai, deseori, oaspeți pe care trebuie să îi găzduiești peste noapte.

Fotoliile pot avea spații de depozitare

Unele fotolii pot avea ascunse spații de depozitare care te vor ajuta, mai ales, dacă nu dispui de prea mult loc în casă. Dezavantajul ar putea fi accesibilitatea, dar, cu siguranță, vei găsi câteva obiecte pe care le folosești destul de rar și pe care să le ascunzi acolo. 

Fotoliile sunt ergonomice

Pentru că sunt ergonomice, adică îți susțin bine spatele, fotoliile sunt făcute să te ajute cu postura și, astfel, să nu ai probleme de sănătate cauzate de poziții nefericite. Spre deosebire de fotolii, scaunele nu sunt ergonomice.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata