Avantajele unui interfon la tine acasă

Prezența unui aparat interfon la intrarea într-o clădire are mai multe avantaje ce țin de securitate și confort. Dacă la începutul anilor 2000 eram obișnuiți cu interfoanele ce permiteau accesul în scara de bloc și un minim dialog din apartament, în prezent tehnica a evoluat, iar aceste dispozitive se conectează cu ușurința la aparatura ta smart. În cele ce urmează îți prezentăm câteva dintre avantajele moderne ale unui interfon în casă.

Tehnologii superioare smart

De la două microfoane și două difuzoare interconectate la intrarea în bloc și în interiorul apartamentului, interfonul a evoluat odată cu celelalte device-uri. Caracteristicile suplimentare au adus îmbunătățiri considerabile precum supravegherea video, difuzare audio-video de înaltă calitate, comenzi vocale, acces cu cardul și în special conectivitate prin wireless sau bluetooth cu dispozitive inteligente. Practic, într-o casă smart, interfonul devine cel mai nou gadget.

Integrare în sistemul de supraveghere

Un videointerfon de calitate îți poate spori sistemul de securitate de acasă. Atunci când cineva sună la ușă, pe monitor îți apare imaginea celui care solicită accesul. Prin intermediul aceluiași post de interior poți comunica cu vizitatorul, iar printr-o apăsare de buton îi poți deschide ușa. Conectarea acestei camere la sistemul CCTV din interiorul casei tale este un mijloc de a-ți îmbunătăți securitatea. În plus, dacă beneficiezi de un sistem de supraveghere coordonat de o companie de securitate, agentul de serviciu primește imagini atât din raza camerelor de interior, cât și de la postul exterior al videointerfonului.

Monitorizare copil

Pentru familiile tinerilor conectați electronic în permanență la device-uri smart, sistemul interfon poate fi folosit pentru supravegherea camerei copilului. Cele mai simple dispozitive au doar opțiune audio, însă este suficientă pentru a auzi din altă cameră dacă bebelușul plânge sau are nevoie de ceva. Pe măsură ce alegi un aparat mai dezvoltat, poți beneficia de beneficii superioare cum ar fi supraveghere video și comunicare cu copilul prin postul instalat în altă cameră sau chiar prin smartphone, de la distanță. La fel de eficient poate fi și pentru urmărirea copilului atunci când îl lași în grija bonei, a bunicilor sau a altor supraveghetori, de pe laptopul de la serviciu, din mașină sau de pe smartphone.

Acces de la distanță în deplină siguranță

Instalarea unui sistem interfon pe care îl poți controla de la distanță prin intermediul calculatorului, al laptopului, al tabletei sau al telefonului inteligent îți poate aduce beneficii în ceea ce privește controlul persoanelor care primesc acces în casa ta. Spre exemplu, dacă un musafir ajunge la tine acasă înainte ca tu să te întorci de la serviciu sau în timp ce ești la cumpărături, cu ajutorul videointerfonului conectat la telefon îi poți deschide ușa prin telefon, de oriunde te-ai afla. Aceeași operațiune este valabilă și în cazul livrării prin curier a unei comenzi. Atunci când curierul sună la ușă și nimeni nu este acasă, îi poți permite accesul pentru a lăsa coletul în interiorul casei; în plus, funcția de convorbire de la distanță te poate ajuta și să-l conduci vocal spre ieșire, iar în tot acest timp îl urmărești pe ecranul care înregistrează video.

Comunicare internă

Pentru apartamentele unei scări de bloc, pentru locuințele din aceeași casă sau chiar pentru mai multe camere dintr-o vilă, interfonul poate deveni mijloc de comunicare internă. Asociațiile de proprietari instalează în blocurile de locuințe aparate de interfon ce pot fi folosite ca telefoane interioare. Astfel, îți poți suna vecinii de la un alt etaj fără a folosi alt dispozitiv decât interfonul. Dacă locuiești la casă, poți folosi interfonul pentru a-ți chema la masă copilul aflat în camera lui din mansardă.

Sistemele interfon sunt disponibile într-o gamă variată de echipări, conectate prin fir, wireless, cu posibilitate de comunicare audio sau video, cu opțiuni de înregistrare și conectare la supravegherea casei. Toate acestea pentru confortul și siguranța ta și a familiei tale.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata